Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Доналд Туск ще бъде на обиколка в Западните Балкани следващата седмица

Кризата с Гърция удари втората пенсия у нас

Частните пенсионни фондове са постигнали 5% средна годишна доходност при инвестирането на осигуровките за втора пенсия според статистиката на Комисията за финансов надзор (КФН) за периода 28 юни 2013 г. – 30 юни 2015 г.

Резултатите на универсалните фондове значително надхвърлят инфлацията и са над 3 пъти по-високи от лихвата, която носят банковите депозити. Според най-актуалните данни на БНБ вложенията на домакинствата имат 1,63% средна годишна доходност.

Сравнението с данните на КФН към края на март обаче показва, че резултатите на пенсионните фондове се влошават. Тогава средната им годишна доходност е била 6,72%.

“Причината е спадът на международните капиталови пазари през последните месеци заради неяснотата в преговорите между Гърция и нейните кредитори. Част от нашите инвестиции са извън България и тези колебания няма как да не се отразят”, коментира София Христова, гл. изп. директор на пенсионната компания “Алианц България”, пред “Труд”.

Данните показват, че доходността на фондовете е започнала да намалява в началото на април, но от средата на юли трендът се е обърнал. Според бранша ситуацията се е стабилизирала и засега няма сигнали за негативно развитие в бъдеще.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.