Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Бракуват агнешко с нечетлив печат Агенцията по храните проверява магазините в цялата страна

Велики пилоти с покана за рали „България”

17 души дариха кръв навръх Цветница в Търново Акцията бе организирана за поредна година в неделното училище на църквата "Св.Никола"

Над 100 рисувани чадъра от децата на ЦЛТРДБ вече са част от вдъхновяващата арт инсталация

Нападнаха лидера на водещата опозиционна партия в Турция (ВИДЕО)

Кризата с Гърция удари втората пенсия у нас

Частните пенсионни фондове са постигнали 5% средна годишна доходност при инвестирането на осигуровките за втора пенсия според статистиката на Комисията за финансов надзор (КФН) за периода 28 юни 2013 г. – 30 юни 2015 г.

Резултатите на универсалните фондове значително надхвърлят инфлацията и са над 3 пъти по-високи от лихвата, която носят банковите депозити. Според най-актуалните данни на БНБ вложенията на домакинствата имат 1,63% средна годишна доходност.

Сравнението с данните на КФН към края на март обаче показва, че резултатите на пенсионните фондове се влошават. Тогава средната им годишна доходност е била 6,72%.

“Причината е спадът на международните капиталови пазари през последните месеци заради неяснотата в преговорите между Гърция и нейните кредитори. Част от нашите инвестиции са извън България и тези колебания няма как да не се отразят”, коментира София Христова, гл. изп. директор на пенсионната компания “Алианц България”, пред “Труд”.

Данните показват, че доходността на фондовете е започнала да намалява в началото на април, но от средата на юли трендът се е обърнал. Според бранша ситуацията се е стабилизирала и засега няма сигнали за негативно развитие в бъдеще.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.