Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в света

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

България е рай за пенсионерите, но от Италия

България се превръща в рай за пенсионери, но… от Италия. Близо 800 италианци са предпочели са изживеят старините си у нас, а с всяка изминала седмица броят им се увеличава. Италианските пенсионери твърдят, че в родината си едва връзват двата края, докато в България могат да си позволят всичко. Успяват дори да заделят от пенсията си, за да помагат на децата и внуците си в Италия.

Екип на Нова тв се срещна с възрастни хора от Ботуша, които живеят в Пазарджик.

„Да живееш с пенсия като моята – 800 евро, в Италия вече е невъзможно”, споделя Франко Гало.

Сънародникът му Енрико Булги пък получава 1500 евро, с които едва му стигали до края на месеца в Италия, с у нас живеел „като цар”.

Много италианци идват в страната ни сами или по двойки, купуват къщи или просто ги наемат. Наричат България “спасителен остров за достойни старини”.

Антонио и съпругата му Рената живеят в Пазарджик от девет години. Помагат на всеки пенсионер, пожелал да се пресели у нас. Разработили дори интернет сайт.

Децата и внуците си семейството оставило в Рим. Посещават ги често, но пътуват и из България. Обичат кухнята, културата, но пред езика ни се предават – твърдят, че никога не са чували нещо по-сложно.

Като невъзможен описват българския и семейство Пелегрини – най-възрастната италианска двойка в Пазарджик. Пристигнали от Пиза преди година и половина с 14-годишната си немска овчарка.

В Италия семейството имало магазини за булчински рокли. Заради модни ревюта навремето обиколили цял свят. Старините си обаче са категорични, че искат да прекарат в България. Но… с италианско кафе.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете