Митничари намериха 91 тона незаконно вино

Близо 91 тона (90 874 литра) вино задържаха при проверка митнически служители в района на село Брестовица. Митническа мобилна група към Централно митническо управление и служители на отдел „Акцизи" в Митница Пловдив прави проверка на производствени помещения в района на село Брестовица, област Пловдив, съобщава Агенция "Митници".

Митническите служители установяват наличието на 90 874 литра вино. Част от него се съхранява в съдове - бъчви и бидони, с различна вместимост, а друга част е бутилирано и етикетирано, подготвено за реализация. Обектът е имал разрешение за производство на алкохолни напитки, издадено по реда на Закона за акцизите и данъчните складове, което е било прекратено в края на 2011 година.

Намереното при проверката бяло, червено вино и розе, според етикета, е било от реколта 2013 г. и 2014 г., което говори, че в обекта се е извършвало производство без разрешение и в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.

Предстои образуване на административнонаказателно производство и изземване на средствата и съоръженията, послужили за незаконното производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини