Цвета Караянчева: Осъждам всеки опит за дискредитация на българските строители "Не се съмнявам в качеството на тяхната работа“, коментира председателят на НС

Мъж, жена и дете пострадаха при катастрофа в Търново

Френската полиция все още търси стрелеца от Страсбург

Протестът на строителите не затруднява движението в София

Пациент, изпаднал в мозъчна смърт, спаси трима болни с органите си Това е втора донорска ситуация тази година в областната болница във Велико Търново

Специалисти от ВМА с поредна трансплантация на черен дроб

МВнР към българите в Страсбург: Избягвайте посещението на публични места!

Български журналисти се оказали в близост до стрелбата в Страсбург

Бивш служител в „Полимери”: Вместо да даде заплати, Банев си купи кола

Гл. комисар Николай Николов: Бюджетът на пожарната не е пострадал

Сергей Станишев за резолюцията на ЕП: България има нов инструмент за натиск за Шенген

Ето как българските евродепутати коментираха ужаса в Страсбург

Защо не трябва да се пита „Колежке, може ли за минутка-две“?

Инж. Светослав Глосов, АПИ: Мантинелата край Своге издържа на скорост 140 км/ч

Фалшива бомбена заплаха евакуира централата на Фейсбук

Министерството на туризма с регионален представител в Търново

Министерството на туризма от август назначава свой регионален представител за Великотърновска област . Той ще отговаря и за още четири региона. Това обяви в старата столица столица министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя съобщи, че Международната борса „Културен туризъм“, която се провежда всяка година във Велико Търново ще заема централно място в новата Програма за реклама на България през 2016 г. „Това е и събитието, което Министерството на туризма ще продължи да подкрепя традиционно. Велико Търново е и основен фокус върху културно – историческите маршрути. На територията на общината има повече от 1500 културни паметника. Събитието, за което сме се събрали – оперният фестивал, също има голямо значение“, каза Ангелкова.

Тя уточни, че освен на изложенията, в новата Програма за реклама на България ще се обърне внимание и на онлайн рекламата. Идеята е да се включат всички общини. Крайният резултат ще е превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация.

„ В целевите туристически пазари на България на първо място попадат родните туристи . На второ място са съседните ни държави. Първите пет места се заемат от съседните ни страни – Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и Македония. На трето място цяла Европа и Израел и разбира се перспективните далечни пазари, които смятам, че до пет години ще успеем да приближим още повече”, заяви Николина Ангелкова.

Тя добави, че страната ни ще има и нов рекламен клип, както и нови имиджови клипове.

„Неслучайно индийските актьори наскоро се включиха в такива, които ще се рекламират само в Индия. Очаква се турски артисти да се включат в реклама за България, която също ще се промотира само в Турция. Целта е да се покаже, че страната ни се интересува от всяка една държава и всяка една култура”, коментира още министър Ангелкова.

Тя присъства на откриването на оперния фестивал „Сцена на вековете” на Царевец. Тазгодишното издание на културния форум започна с пемиерата на операта „Борислав”. Либретото е по едноименната драма на Иван Вазов и по музика на маестро Георги Атанасов. Възобновено е век по- късно с усилията на екипа на маестро Пламен Карталов въз основа на ръкописи, открити в архива на БАН. Фестивалът ще продължи до 1 август, а до тогава зрителите ще могат да се насладят на операта „Борис Годунов” и балетните постановки „Кармен”, „Рапсодия в синьо” и „Зорба Гъркът”.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов посочи, че тазгодишният фестивал е посветен на 830- годишнината от въстанието на Асен и Петър. Градоначалникът благодари на всички, които са участвали в създаването на фестивала преди 30 години и неговото възстановяване през 2008 год. „Неслучайно избрахме операта „Борислав”, която възпява славния воевода на цар Иван Асен Втори, за да я поставим в твърдината на българщината- Царевец”, обясни директорът на Софийската опера и балет Пламен Карталов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.