Унгарският премиер: Европа и нейните ценности са в опасност

Европейските ценности, начинът на живота на европейските граждани, самото съхранение на нациите, дори самата Европа като цяло днес са в опасност.

Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на лекцията си в Университета Балваньош в Централна Румъния, цитиран от БГНЕС.

Според него "истинската заплаха не идва от военните зони от сърцето на Африка". "Днес въпросът не опира до това в каква Европа искат да живеят унгарците, а дали това, което ние наричаме Европа въобще ще продължава да съществува", каза още унгарският министър-председател и подчерта: "Нашият отговор е много ясен - ние искаме, ние желаем Европа да остане европейска".

Виктор Орбан смята, че "съвременната имиграция е следствие на политическите събития и бъдещето не е свързано съд състезанието да гледаш далеч, а е свързано с опознаването на миналото".

"Тези, които познават по-добре миналото и които са по-храбри много бързо стигат до заключенията от миналото. Това ще бъдат хората, които ще излязат като победители от тази ситуация", смята Виктор Орбан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят