Свищовски финансисти подкрепиха пионерен регионален форум за млади предприемачи

Общинските съветници от ГЕРБ дариха книги на библиотеката към НЧ „Братство“ в Павликени

Два навеса трябва да бъдат премахнати от терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев

Труп на убит от скутер делфин намериха в Балчик

Засаждат Студентска гора в Аспаруховия парк Превръщат го във втората Морска градина на Варна

319 кандидати за евродепутати от България (пълен списък на листите и независимите)

БДЖ пуска 19 000 допълнителни места във влаковете за празниците

Над 200 полицаи и пожарникари ще следят за безопасността на гражданите по време на празниците

Румен Петков връчи писмо на Борисов с настояване за генерални промени в отношенията ни със Северна Македония

„Хювефарма“ оборудва кухня за ученици със специални нужди

Над 80 тона агнешко е влязло без мито в България

Майстор по кунгфу може да полива цветя с водна струя от очите си (ВИДЕО)

Автобус се заби в кола на Околовръстното шосе в София

Средната възраст в Шуменско скочи с 6 години

Полицията следи по списък над 100 апаши в Монтана

Следовател разкри нова сензационна версия за смъртта на Владимир Висоцки

Причината за смъртта на Владимир Висоцки, който напуска този свят на 25 юли преди 35 години още не е известна. Версиите започват от сърдечен удар до свръхдоза наркотици.

Павел Павлович Николаев, милиционерът, който е водил дознанието по повод смъртта на Висоцки, има своя сензационна версия, пишат руски медии.

Николаев смята, че Висоцки е убит от приятелите си. По точно – те са причинили смъртта му по невнимание. Според участъковия милиционер в онази далечна юлска нощ се е случила драма, която е можело да бъде предотвратена.

Висоцки и не по-малко знаменитите му приятели – артистът Валерий Янклович и д-р Атанотолий Федотов, нея вечер седнали да пият. Тъй като Владимир след няколко чашки започнал да буйства и да задиря жените в компанията, приятелите му, които вече също били пийнали значително, решили да го вържат и изнесат на балкона, за да се разхлади. После продължили запоя и го забравили там.

Спомнили си за него чак сутринта. Но тъй като кръвоносните съдове на барда били значително амортизирани, тези няколко часа, които прекарал в завързано състояние, се оказали фатални за него.

Николаев тогава настоявал за започване на наказателно дело за непредумишлено убийство, но по заповед „отгоре“ разследването било замразено. Павел не знае какви са причините за това решение, но смята, че КГБ няма отношение към смъртта на Висоцки, защото той никога не е бил дисидент.

Той отхвърля твърденията, че Висоцки е бил убит по заповед на КГБ, намерили място в книгата на полската писателка Марлена Зимна „Кой уби Висоцки?“. Марлена Зимна свидетелства, че е разговаряла с лекаря на Висоцки, който й казал, че певецът бил отровен с токсично вещество, успокоителни и алкохол.

Според Зимна, лекарят, скоро след смъртта на Висоцки й казал: „Ние прекрасно се погрижихме за това“, намеквайки за смъртоносен коктейл от лекарства и алхохол, който заставил певеца да замлъкне завинаги. Д-р Анатолий Федотов, подозиран, че е изпълнявал заповеди на КГБ, умира скоро след Висоцки при неизяснени обстоятелства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.