Следовател разкри нова сензационна версия за смъртта на Владимир Висоцки

Причината за смъртта на Владимир Висоцки, който напуска този свят на 25 юли преди 35 години още не е известна. Версиите започват от сърдечен удар до свръхдоза наркотици.

Павел Павлович Николаев, милиционерът, който е водил дознанието по повод смъртта на Висоцки, има своя сензационна версия, пишат руски медии.

Николаев смята, че Висоцки е убит от приятелите си. По точно - те са причинили смъртта му по невнимание. Според участъковия милиционер в онази далечна юлска нощ се е случила драма, която е можело да бъде предотвратена.

Висоцки и не по-малко знаменитите му приятели - артистът Валерий Янклович и д-р Атанотолий Федотов, нея вечер седнали да пият. Тъй като Владимир след няколко чашки започнал да буйства и да задиря жените в компанията, приятелите му, които вече също били пийнали значително, решили да го вържат и изнесат на балкона, за да се разхлади. После продължили запоя и го забравили там.

Спомнили си за него чак сутринта. Но тъй като кръвоносните съдове на барда били значително амортизирани, тези няколко часа, които прекарал в завързано състояние, се оказали фатални за него.

Николаев тогава настоявал за започване на наказателно дело за непредумишлено убийство, но по заповед "отгоре" разследването било замразено. Павел не знае какви са причините за това решение, но смята, че КГБ няма отношение към смъртта на Висоцки, защото той никога не е бил дисидент.

Той отхвърля твърденията, че Висоцки е бил убит по заповед на КГБ, намерили място в книгата на полската писателка Марлена Зимна "Кой уби Висоцки?". Марлена Зимна свидетелства, че е разговаряла с лекаря на Висоцки, който й казал, че певецът бил отровен с токсично вещество, успокоителни и алкохол.

Според Зимна, лекарят, скоро след смъртта на Висоцки й казал: "Ние прекрасно се погрижихме за това", намеквайки за смъртоносен коктейл от лекарства и алхохол, който заставил певеца да замлъкне завинаги. Д-р Анатолий Федотов, подозиран, че е изпълнявал заповеди на КГБ, умира скоро след Висоцки при неизяснени обстоятелства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят