"Народен съюз" ще издигне кмет на Русе

Земеделски народен съюз /ЗНС/ ще участва в предстоящите местни избори в коалиция "Народен съюз" и ще издигне кандидат за кмет на Русе, съобщи председателят на партията Румен Йончев в крайдунавския град. В "Народен съюз" влизат още ССД, Гергьовден и БДС Радикали.

Коалицията ще има и листа с кандидати за общински съветници, която ще е готова до 2 седмици. Тогава ще се обяви и номинираният за градоначалник. Очаква се за кметския пост да бъде издигнат председателят на ЗНС в Русе Борил Панайотов.

В неделя зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи кандидаткметовете на общини в Русенска област. Кметът на Русе Пламен Стоилов вече е издигнат за втори мандат.

БСП обяви строго партийната кандидатура за кмет на общинския си лидер Божидар Йотов. АБВ също залага на общинския си председател Стелиян Стефанов. Коалиция "Нова алтернатива" пък номинира за градоначалник д-р Камен Милков.

От Реформаторския блок още не са посочили дали ще разчитат на самостоятелна кандидатура или ще подкрепят депутата Искрен Веселинов, ако "Патриотичен фронт" го обяви за кандидаткмет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони