Хамилтън първи с каска на Бианки

Люис Хамилтън (“Мерцедес”) подпечата господството си във “Формула 1” със спечелването на първата позиция за неделното състезание в Унгария. Шампионът победи в квалификацията най-сериозния си опонент и съотборник Нико Розберг, който остана втори. Трети е Себастиан Фетел с “Ферари”. Подреждането на стартовата решетка и доброто потегляне е решаващо за успех на тясната, криволичеща и трудна за изпреварване писта “Хунгароринг”.

Хамилтън завоюва 47-ата си първа позиция (повече имат само Михаел Шумахер - 68, и Аертон Сена - 65) с нова каска. Върху нея е написано “Лети високо, Жул” в памет на починалия преди седмица пилот Жул Бианки. След траурната церемония във вторник разстроеният емоционално Люис се закани, че до края на кариерата си ще кара и ще бие в чест на загиналия си колега. Британецът е получил чрез социалните мрежи много предложения за това как да окаже почит на Бианки и е избрал идеята на един от феновете си да сложи този надпис.

Освен че налага диктатура и този сезон, Хамилтън има славата и на цар на Унгария, защото там има рекордните 4 победи. Докато конкурентите му Розберг и Фетел никога не са печелили на “Хунгароринг”. “Уж всичко беше перфектно, но не успях да бъда бърз колкото Люис”, ядоса се Нико.

Нови неприятности застигнаха двукратния шампион Фернандо Алонсо. Във втората сесия на квалификацията неговият “Макларън” спря. Пилотът слезе и опита да изтика колата до бокса и да продължи, но напразно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт