"Малката Москва" на Поморие се напълни

Кварталът, известен с името "Малката Москва" в Поморие се напълни с руски летовници. Името му не е случайно- идва от факта, че много руснаци са си закупили жилища там, които ползват основно за лятна почивка.

"Сезонът тръгна, смятам че няма да има отлив, но ще разполагаме с точни данни през август", каза вчера кметът на града Иван Алексиев. Освен руски, в Поморие имало и доста полски туристи. Те идват тук не само заради плажа и морето, но и заради "черното злато" на града.

На прочутото с лечебната си Поморийско езеро, и тази година са се появили прословутите "лечители" от ромски произход. Те предлагат кофички с кал срещу пет лева. Заради липсата на езикова бариера се пробват предимно при руските летовнички. Особено ако са без придружител, тарикатите предлагат на жените не само кал, а и да ги намажат с "чудодейни пръсти", като им обещават "подмладяване на 100 процента". "И този сезон се появиха, но ги разгонихме", обясниха от кметството в града.

В същото време в Бургас, където има езера с луга и кал, в близост до Северния плаж, кипи безплатен спа- туризъм. Руснаци и българи на талази идват да се топят първо в лугата, после в калта и накрая - в морето- процедурата цери основно артрити и ревматизми и като по чудо няма такса, като в санаториум.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони