Бъчварова: Клиповете с полицейско насилие са атака срещу мен

„Нямаме развитие по случая с убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина”, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред Нова телевизия. Тя изрази убеденост, че рано или късно властите ще стигнат до извършителя на тежкото престъпление.

„Всеки ден имам повод да се сещам за Борисовата градина. Това, което се случва там, е една от тревогите ми", призна министърът, като изтъкна, че осветлението и видеонаблюдението са ефективните начини за справяне с проблема.

По повод информацията, че е разкрита самоличността на младежите, които биха възрастен мъж пред внуците му, Бъчварова отговори: „Има напредък, но не мога да ви кажа никакви детайли, защото такива са правилата”.

На въпроса дали ще уволни полицаите, които бяха заснети да оказват насилие върху момиче и момче при арест, Бъчварова отговори: "В МВР не можеш просто да уволниш някого - трябва да докажеш, че той е нарушил правилата".

Тя определи случилото се като "грозна и възмутителна сцена". Бъчварова изрази съмнения, че пускането на клиповете с полицейско насилие е атака срещу нея: "Имаше известен синхрон в излъчването на два различни клипа, заснето в различни периоди. Това е доста класически прийом. Винаги има много хора, които са готови да застанат срещу ръководството на МВР, защото това означава дестабилизиране на много важна институция".

По думите й ситуацията в Гърмен е "възел от проблеми". "Има един район в Гърмен, в който открай време живеят тези роми. Но при всяко едно управление проблемът им не е бил решаван, за да могат те да бъдат използвани в политическите битки", смята министърът.

Тя сподели, че откакто работи с премиера Борисов от 2009 година е научила много неща от политиката.

"Много добре се разбираме с Борисов. Много добре работя с него. Той е човек, който не се налага", изтъкна Бъчварова. Що се отнася до съдебната реформа, министърът заяви: "Цацаров много конструктивно се включи в оформянето на концепцията за конституционните промени и за съдебната реформа”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини