Борисов: Парите за строителство се взимат от приходите от контрабанда

Парите за строителство на пречиствателните станции се взимат от приходите от контрабанда, които са над 2 млрд. лева. Това заяви министър–председателят Бойко Борисов на откриването на пречиствателната станция в гр. Раковски, предаде „Фокус”.В нея са вложени близо 58 млн. лв.

В последните дни Mинистерски съвет е отпуснало още 1 млн. лв. за асфалтиране на улиците в Раковски. „ За този кратък период в община Раковски се направи много”, каза премиерът. Той изтъкна ,че оперативните програми са милиарди левове, които трябва да се усвояват и България трябва да се възползва максимално от това. Борисов посочи, че в България досега са построени пречиствателни станции за по 80 до 100 млн. лв. и всяка седмица се открива нова, като това ще продължи.

Премиерът благодари на екипът на община Раковски, който е реализирал проекта, сред които е зам.-министърът на МОСВ Павел Гуджеров. „Единство, уважение, толерантност е силата на нацията ни”, с тези думи премиерът завърши приведствието си и поздрави местните за откриването.

Преди него министърът на околната средва и водите Ивелина Василева изтъкна, че този най-мащабен търговски проект носи много ползи за гражданите на общината и учточни, че освен изцяло нова пречиствателна станция за отпадни води е изградена и 150 км канализационна мрежа. Със завършването на този проект се осигурява и превенция срещу наводнения в общината. Тъй като населението на Раковски е предимно католическо, приветствие към хората произнесе и отец Димитър, местният католически свещеник. Той цитира думи на Папа Франциск, който също смята, че да се говори за екология е важно нещо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини