Цветанов: Целта ни за изборите е поне 100 кмета и 1700 общински съветници от ГЕРБ

На изборите през октомври прогнозите ни са за поне 100 кмета и 1700 общински съветници от ГЕРБ. Това обяви на пресконференция във Варна председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, предаде „Фокус” – Варна.

Цветан Цветанов коментира, че целта на партията за тези избори е да се увеличи влиянието в местната власт. Цветанов посочи, че в момента общинските съветници от ГЕРБ в цялата страна са 1601, а целта е те да бъдат увеличени на поне 1700. „В момента кметовете на ГЕРБ са 94, а през 2007-а бяха 45. Сега целта ни е да станат над 100 кмета на общини”, коментира Цветанов.

Той допълни, че ГЕРБ очаква да засили влиянието си и в областните градове, като в момента ГЕРБ е с 14 областни кметове, а на изборите през 2015 прогнозите са те да бъдат между 16 и 18. За Варненска област Цветанов заяви, че очакванията са ГЕРБ да има поне 7 кметове, а оптимистичният вариант е за 9. Готови са и номинациите за районни кметове, но те ще бъдат одобрявани след 1-ви септември.

„Имаме достатъчно време. В момента искаме да направим ясно прецизиране по начина, по който да бъдат определени и общинските съветници. Провеждаме редица срещи със структурите в страната, за да може във всяка една област и община да има персонализиране на кандидатите”, каза в заключение Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини