Цветанов: С работата на кметовете на ГЕРБ във Варненска област доказваме, че сме част от силна и обединена Европа

Даваме изключително силна оценка на всички кметове от ГЕРБ, които реализират много важни проекти за Варненска област. С работата им доказваме, че сме част от силна и обединена Европа. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, обявявайки официално кандидатите на ГЕРБ за кметове на общините във Варненска област, съобщиха от пресцентъра на партията.

Цветанов благодари на кмета на Варна Иван Портних, че е поел тежката и отговорна задачи да бъде кандидат за кмет на частичните избори, въпреки лошия микроклимат в страната тогава, и е положил максимални усилия за осъществяването на инфраструктурни проекти – мечта за Варна. Цветан Цветанов изтъкна видимите резултати в морския град и по отношение на реализираните ключови проекти с европейско финансиране. Зам.-председателят на ГЕРБ отчете новия облик на градската среда, решения проблем с недостига на места в детските градини, стартиралия ремонт на детските площадки във Варна, в резултат на което промяната вече се чувства. „Убеден съм, че варненци ще оценят това, което Иван Портних е направил досега. От един изключителен мениджър той се превърна в добър стопанин на Варна”, заяви Цветанов.

„Изборите са актуална тема, но ни предстои още много работа. Наложихме ударно темпо на обновяване на Варна и продължаваме така и занапред. Постигнатото е видимо за нашите съграждани и се надявам да го оценят на предстоящите избори”, коментира Портних.

Още четирима настоящи кметове ще се борят за нов мандат начело на общините, които ръководят сега, обяви Цветан Цветанов. Кандидатът на ГЕРБ за Аксаково е Атанас Стоилов, с чиято успешна работа по европроекти градът вече е със 100% подменена ВиК-мрежа. „С годишен бюджет около 5 млн. лв., община Аврен е усвоила по реализирани проекти над 18 млн. лв.”, посочи Цветанов. Председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ благодари на кмета на Ветрино Димитър Димитров, че е поел общината в много труден момент, но активната работа вече дава резултати, затова той ще бъде кандидат от ГЕРБ за нов мандат. „Номиниран отново е и Анастас Трендафилов, който, благодарение на успешните европроекти превърна община Бяла в добро място за живеене и туризъм“, каза Цветан Цветанов.

Народният представител от ПП ГЕРБ Красимира Анастасова е кандидат за кмет на Долни Чифлик. Дияна Агностиева ще влезе в надпревара за кметския пост в Провадия. Деян Иванов е кандидатът на партията за кмет на Белослав, Тошко Янев – на Вълчи дол, Свилен Шитов – на Девня, Николай Христов – на Дългопол, а Данаил Йорданов – на Суворово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони