Празнуваме Лазаровден

Посвещават хореография на Сашо Костов?

Април обещава голове във Вечното дерби

5 коктейла, които помагат в борбата с килограмите

Чернодробни проблеми мъчат всеки трети 60% рядко или никога не са се изследвали

Военнослужещи унищожиха невзривена гранатa, намерена в Благоевград

Къде е „Метростанция „Любов”

МВнР отправи предупреждение към българите в Северна Ирландия

Камарата на строителите призова Елена Йончева да докаже обвиненията си с конкретни факти

Румен Радев: Жалките опити да бъда въвлечен в имотните далавери на властта само ме амбицират

Раздор в управляващата коалиция в Италия Крайнодясната „Лига” заплашвала да свали правителството заради корупционен скандал

Австрийските власти поискаха компенсации от „Фолксваген“

Два ключа ще пазят офертите в онлайн обществените поръчки Системата стартира от 1 ноември

Министър Вълчев: Едно от най-значимите ни предизвикателства е включването на всяко дете в образованието

Валентин Златев с по-висок пост в „Лукойл“

Василева: Пречиствателната станция в Раковски осигурява и превенция от наводнения

С изграждането на пречиствателната станция в Раковски се осигурява и превенция от наводнения, защото дъждовните води ще се отвеждат от населеното място. Това каза пред журналисти в град Раковски министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде Фокус.

По думите й, реализираният проект осигурява така необходимите ВиК услуги със съвременно качество и обхват за града. „Градът, който преди да се случи този проект имаше изградени само 8 км и то главни канализационни колектори, сега вече има напълно изградена и рехабилитирана 150 км водоснабдителна мрежа, с която ще се намалят драстично загубите на вода”, каза още Василева.

Тя добави, че в Раковски е била изградена и изцяло нова пречиствателна станция за отпадъчните води, които преди това са замърсявали подпочвените, вливащи се в река Марица. „Освен това, ще се осигури и опазването на околната среда”, посочи Василева.

Тя каза още, че този, най-мащабен за Раковски, проект носи много ползи за жителите на града. „Проектът беше изпълнен по блестящ начин от малкия, но изключително професионален екип на общината. Един екип, който положи много усилия и в трудните моменти на ОП „Околна среда” да се справи с предизвикателствата, заедно с екипа на управляващия орган, заедно с екипите на изпълнители, надзорници, проектанти и консултанти”, коментира Василева. Тя добави, че с добра воля и много усилия нещата винаги се получават и ще е възможно всички да се наслаждават на това, което се прави в полза на хората.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.