Василева: Пречиствателната станция в Раковски осигурява и превенция от наводнения

С изграждането на пречиствателната станция в Раковски се осигурява и превенция от наводнения, защото дъждовните води ще се отвеждат от населеното място. Това каза пред журналисти в град Раковски министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде Фокус.

По думите й, реализираният проект осигурява така необходимите ВиК услуги със съвременно качество и обхват за града. „Градът, който преди да се случи този проект имаше изградени само 8 км и то главни канализационни колектори, сега вече има напълно изградена и рехабилитирана 150 км водоснабдителна мрежа, с която ще се намалят драстично загубите на вода”, каза още Василева.

Тя добави, че в Раковски е била изградена и изцяло нова пречиствателна станция за отпадъчните води, които преди това са замърсявали подпочвените, вливащи се в река Марица. „Освен това, ще се осигури и опазването на околната среда”, посочи Василева.

Тя каза още, че този, най-мащабен за Раковски, проект носи много ползи за жителите на града. „Проектът беше изпълнен по блестящ начин от малкия, но изключително професионален екип на общината. Един екип, който положи много усилия и в трудните моменти на ОП „Околна среда” да се справи с предизвикателствата, заедно с екипа на управляващия орган, заедно с екипите на изпълнители, надзорници, проектанти и консултанти”, коментира Василева. Тя добави, че с добра воля и много усилия нещата винаги се получават и ще е възможно всички да се наслаждават на това, което се прави в полза на хората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини