Разград иска капитана на ЦСКА

„Лудогорец“ повече от година ухажва най-младия капитан на мъжкия отбор в историята на ЦСКА, но удря на камък. 14-годишният Валентин Антов дебютира с лентата при 5:1 над „Вихрен“, когато влезе резерва. „Разтреперах се – каза тийнейджърът. - Ще направя всичко възможно, за да ме викат отново при мъжете.“

Антов игра за втори път за ЦСКА, а треньорът Христо Янев организира да получи лентата. В 60-ата минута вратарят Стоян Колев я предаде на Борислав Чорбаджийски, а малко по-късно защитникът я сложи на ръката на 14-годишното момче.

Антов тренира в ЦСКА от школата в „Червено знаме“, преди старта на строежа на „Арена Армеец“. Мина през всичките формации и е потомствен армеец. Чичо му е Анатоли Нанков, който сам още на 23-годишна възраст е капитан на първия отбор на ЦСКА, но в „А“ група – през 1992-а.

14-годишното хлапе играе като централен защитник, но действа успешно и като халф. Миналата година спечели сърцата на феновете във вечно дерби срещу „Левски“. Неговият ЦСКА не се примирява с резултат 0:0 и треньорът Антон Димитров праща Антов в предни позиции. И удря мълния – защитникът вкарва два гола и асистира за трети. ЦСКА печели с 3:0 дербито при малките.

В последните две години Антов няколко пъти е атакуван с оферти от „Лудогорец“. Мотото е, че в Разград ще се развие по-добре, отколкото в немотията на „Армията“. Но момчето не иска и да чуе за „Лудогорец“ - целта му е да се развие единствено и само в ЦСКА. По стъпките на чичо си Анатоли, който допреди три месеца бе асистент на Стойчо Младенов.

ЦСКА започна да прави празници за публиката си. И мачът с „Вихрен“ бе върхът досега. „Забавлявахме се, но в официалните мачове няма да ни е толкова лесно – каза треньорът Христо Янев. - Момчета като Антов са бъдещето на ЦСКА.“

Головете срещу „Вихрен“ вкараха Александър Александров, Йордан Йорданов, Станислав Маламов, Преслав Йорданов и Момчил Цветанов. Тази сутрин „червените“ ще разберат програмата за първия си сезон във „В“ група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ