Lidl ще намали с 20% използваната пластмаса в продуктите си до 2025 г.

Посланикът на Казахстан си взе монета с лика на Горгона Медуза

Поставят цветна инсталация от чадъри в Благоевград

Излюпиха се 6 патета в Патешкото езеро на Борисовата градина

Столичната полиция издирва 50-годишен мъж

2023 коли са откраднати в страната през миналата година МВР отчита спад с 29% на кражбите на автомобили

Благоевград е домакин на първи „Занаят фест“

Адвокат Димитър Марковски: Уточнени са три дати, на които Десислава Иванчева се е срещала с Петко Дюлгеров

Откриха национален семинар за интелектуалната собственост

Президентът Радев: Има политици, които водят война с българската държавност

Осъдиха Петер Мадсен на доживотен затвор за убийството на шведската журналистка Ким Вал

Арест за италианци, опитали да убият фен на “Ливърпул”

Пленер събира фотографи в Шумен

Външният министър на Кипър ще посети Москва на 27 април

Данъчен № 1 на Търново гостува в “Истории от моя живот” Ивайло Здравков разговаря с ученици от СУ "Вела Благоева"

Режисьорът Зорница-София: Кумитски, липсваш братле

С Гришата заснехме 3 сериала, общо 5 филма под един час. Срещнахме се случайно в първия, във втория дойде за да ме спаси, никой не искаше да поеме бруталния снимачен график и да го изпълни елегантно и със размах, в третия отидох за да се забавляваме заедно, така режисьорът Зорница-София почете загиналия Гриша Кумитски, пише “Марица”.

Искаш ли, Зо, тук да направим това кадре, със слайдер както си го поискала, ама нямаме слайдер в продукцията, да ама аз имам в гаража, ще отскоча в обедната почивка да го взема, пука ми, че няма възможност да ми се плати, нали искаме да стане добре, ама, Гриша, това е обедна почивка за обяд, абе зарежи обяда, давай да си го направим така, че да ни харесва на нас… И така сериал след сериал. Гришата така и снимаше, като спасител, потушаваше пожари, и в екипи, и в материала и в самите проекти, боец с когото не те е страх да влезеш в битка, с когото работата заприличваше на купон. Нежната версия на Гришата е Мегито, съратник мечта, другата половина на тази уникална кино фамилия. Дъщеря ми дълго смяташе, че аз не правя кино, а само излизам с раница и се връщам с раница и казвам, че съм била на снимки. Ето, бащата на Матю е друго нещо, той прави кино, защото си има истинска кино машина в къщи, която бръмчи и пуска рисувани филмчета на лента. Най-странният ми рожден ден, беше на снимките на сериал, в един нощен овъртайм в тъмният Западен парк, с екип който искаше да си ходи поради приключване на 12 часовия работен ден, без светлина, поради проблем с агрегата, с Гришата купихме от близката бензиностанция уиски и пуканки, направихме весел овъртайм, в който заснехме всичко по програма и накрая останахме сами в тъмното сред пуканките за да си поговорим, но бяхме толкова уморени, че просто помълчахме щастливи. Толкова пъти съм спасявана от този човек, че изобщо не се учудвам, че загина спасявайки човек от удавяне. Благодаря ти за всички уроци, приятелю! Щастлива съм, че те познавах. Героите не живеят само в учебници по история. Герои има и днес. И това е новина.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.