Наказания след „Левски“ - „Литекс“

Ред наказания се очертават след дербито „Левски“ - „Литекс“ (2:2) на „Аспарухов“ в събота вечерта.
Веселин Минев от „сините“ и Кристиян Малинов от „Литекс“ ще пропуснат по един мач, след като бяха изгонени - ясно е. След двата глупави жълти картона капитанът обаче няма да играе с „Лудогорец“ в Разград на 1 август. Докато Малинов ще пропусне домакинството срещу новака „Монтана“ на 3 август.
Очертава се принудителна почивка за рефера на аутлинията, който не видя, че топката е минала голлинията след шута на Данило Асприля от „Литекс“ при 1:0. И главният съдия Таско Тасков по традиция „блесна“ с ред неадекватни (без)действия. От „Левски“ имат претенции за дузпа през първото полувреме за игра с ръка след удар на Денис Махмуров. И за два пъти спестен втори жълт картон на Петрус Бумал. Но Тасков вероятно разбра за грешката при непризнатия гол на Асприля и тръгна да компенсира.
Домакините няма как да минат без 4-цифрена глоба след впечатляващото шоу на сектор „Б“. А в ложата избухна и скандал, след като главният мениджър на гостите Стойчо Стоилов бурно изрази радост след гола за 1:1 и блъскаше по огромното стъкло, с което провокира феновете. Публиката отдолу скочи с жестове, ругатни и закани, та се наложи „синият“ спортен шеф Георги Иванов да излиза да я успокоява.
Възможни са нови санкции и за наказаните за мача треньори Стойчо Стоев и Любко Петрович. Тв камери уловиха двамата как нарушават разпоредбите и от трибуните дават указания по телефон на щабовете си.

Прохазка - герой по традиция
Роман Прохазка отново вкара решаващо за „Левски“ и пак след впечатляващ шут. Словакът заработи с гол точката при 2:2 с „Литекс“ в събота.
Всички попадения на Прохазка в „Левски“ носят точки. Легионерът прекара първия си сезон на „Герена“ (2012/2013 г.), без да вкара. После бе пратен под наем в „Спартак“ (Търнава) за година. През сезон 2014/15 г. заби 4 пъти в „Левски“, все за победи - за 1:0 с „Локо“ (Сф), 2:0 със „Славия“, 3:0 с „Ботев“ и 5:0 с „Локо“ (Пд).
Очаквано Прохазка стана и втори капитан за сезона, като сега сложи лентата след изгонването на Веселин Минев.
В „Левски“ личаха и други герои. „Аймен Белаид имаше контузия и му благодаря, че влезе да помогне“, каза спортният шеф Георги Иванов. Мигел Бедоя няма кондиция, след като лежа в болница, и не трябваше да е титуляр, но стисна зъби и игра 90 минути. Георги Костадинов е с травма, но въпреки новия удар в десния глезен не поиска смяна.

Сини“ и „оранжеви“ - близнаци

Левски“ и „Литекс“ афишираха в дербито (2:2) стратегия, която ги прави близнаци. И за двата състава се заложи на проста схема - чужденци плюс юноши на клуба.
„Оранжевите“ започнаха със 7 легионери плюс 4 свои чеда, а от тях само Страхил Попов (25 г.) е по-опитен. После влязоха трима млади българи, като двама са рожби на школата в Ловеч.
„Сините“ стартираха с шестима чужденци, новото попълнение Георги Костадинов и каре свои юноши, като само Веселин Минев (34 г.) е опитен. Резерви влязоха един чужденец и две чеда на „Левски“.
И двата отбора разчитат на продажби и на собствени юноши, с които да балансират бюджета. Само че „Литекс“ от години действа по план „чужденци плюс свои“. Докато „Левски“ все не вярва на „синьото“ и всяко участие на юноши е мимолетно. При връщането сред титулярите на Аймен Белаид, при картотекирането на Умар Диаби и идването на ново крило в стартовите 11 ще остане един юноша. Така е по регламента на БФС - трябва да има един свой до 21 г. на терена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ