„Ботев“ се чуди кой да е треньор

„Ботев“ (Пд) цял ден вчера се чуди кого да избере за нов треньор. Петър Пенчев и целият му екип бяха уволнени след позорната загуба с 0:6 от новака „Монтана" в събота.
След безобразното представяне управителният съвет взе единодушно решение да освободи щаба. „Очаквахме Пенчев сам да подаде оставка след това, което видяхме на терена, но след като не го направи, решихме, че е необходима промяна за доброто на отбора", заяви Ангел Палийски, председател на съвета на директорите.
Още тази събота „Ботев" приема „Локомотив" (Пд) в градско дерби и треньор трябва да бъде намерен спешно. С най-големи шансове е свободният Димитър Васев, който миналия сезон изведе до бронз „Локомотив" (Сф) с помощник бившето „канарче" Христо Коилов. Споменава се и 60-годишният пловдивчанин Георги Дерменджиев, който спечели четири титли с „Лудогорец" като помощник и старши треньор. Вчера обаче от „Ботев“ не водиха преговори, защото обсъждаха и пазено в тайна трето име.
Пенчев категорично отрече слуховете, че е бойкотиран от играчи.
„За нас мачът в Монтана бе пълен провал - коментира специалистът, преди да разбере, че е уволнен. - Почнахме по възможно най-лошия начин - до 13-ата минута пуснахме три гола, а след това мачът се доиграваше. Поемам вината за тежката загуба, футболистите явно не бяха достатъчно добре мотивирани за мача.
Не само вратарят Михаил Иванов се представи слабо, а целият ни отбор. Извинението може да дойде единствено на терена с победа над „Локомотив" (Пд).“

Съблякоха „канарчетата“ след позора с 0:6

Футболистите на „Ботев“ бяха съблечени голи след 0:6 в Монтана от собствената си агитка. Бесните фенове заявиха, че ще върнат екипите на играчите, когато си ги заслужат отново.
В съботната вечер полицаи бяха отцепили паркинга на стадиона в Коматево и пазеха колите на играчи и треньори от запалянковския гняв, но до грозни сцени не се стигна.
Управата изгони вратаря Михаил Иванов, който имаше вина за 5 от шестте гола. Особено куриозно бе попадението на „Монтана" за 4:0 в 35-ата минута, когато отбелязалият първи хеттрик в кариерата дребосък Иван Минчев-Меси прехвърли стража от 50-ина метра.
Глоби или други санкции ще има за отбора, но ще станат ясни в понеделник. Управата събира тима за разговор.
„Ботев“ на пожар търси опитен вратар, тъй като Валентин Галев е контузен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ