Убитият Йордан Динов създал неправителствената федерация за борба с футболната тото мафия "Федербет"

Българинът Йордан Динов е бил инициатор за създаването на неправителствена федерация за борба с уговорените мачове „Федербет”. Новината разкри пред БТВ майката на показно разстреляния с шест куршума в центъра на София на 4 април 2012 година бизнесмен.

Генералният секретар на „Федербет” - Франческо Баранка обявил на Венета Динова (майка на убития Йордан Динов), че именно той е инициатора за създаването на организация за борба с тото мафията.

В памет на обявения в България за хазартен бос Йордан Динов, два пъти в годината се провеждат футболни турнири в Италия и Брюксел с участието на ръководни фактори от Европарламента, магистрати и прокурори.

Причината е че 19 месеца след убийството му на форум за черното тото в Европейския парламент категорично е подчертано, че българина е бил убит заради активните си действия срещу незаконните залагания и борбата с манипулираните мачове. До този момент са организирани четири мемориални футболни турнира в негова чест. Родителите на екзекутирания Динов са пропуснали само първия турнир, защото българските евродепутати не са ги информирали.Демонстративният мач се е провел в Брюксел с участието на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и Оли Рен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят