Издъхна лекарят, бит в лудница (обзор)

Кожният лекар Илко Иларионов, който бе пребит с метална тръба в психиатричнатата болница “Св. Иван Рилски” в Курило, е издъхнал в събота. За смъртта му съобщи здравният министър д-р Петър Москов.

Иларионов, който се е лекувал в клиниката, бил нападнат на 21 юли от негов съсед по легло - боксьор, изпаднал в пристъп на агресия. Докторът бе откаран в “Пирогов” със счупвания на гръбнака и ребрата и контузия на белия дроб. За случая се разбра чак на 24 юли и най-вероятно забавянето се е оказало фатално.
Вчера се оплакаха близки на пациенти в Курило, според които животът на роднините им е в опасност. Те настояват час по-скоро властите да преместят бившия боксьор в психиатрията за престъпници в Ловеч.

Очаква се днес да станат ясни и резултатите от проверката на медицинската ДАНС. Разследващите установяват какви са били действията на персоналата, дали са правени опити случаят да се прикрива.

Д-р Иларионов отдавна имал психическо заболяване и получавал специализирана помощ. Преди месец бил съкратен след закриването на кожното отделение на Пета градска болница. Изпаднал в депресия и постъпил на лечение в Курило.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право