Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в света

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Полицаите с лепенки и номер на униформите

Полицаите и жандармеристите, които охраняват протести, мачове и други масови прояви, ще носят на униформите си шестцифрен идентификационен номер. Това предвижда проект на инструкция за вида на личния знак на служителите в МВР, пуснат за обсъждане в сайта на вътрешното ведомство.

Новата маркировка представлява лента от тъкан плат с размери 13 см на 4 см, тъмносиня за полицаите и черна за жандармеристите. На нея ще се бродират 6 цифри с бял конец, високи 3 см, широки 1, 5 см и дебели 0, 5 см. Първите две цифри ще сочат номера на частта, от която е ченгето.

Номерът ще се поставя на капака на предния десен джоб на униформата със самозалепваща лента. Целта е номерът да не се захабява при прането или химическото чистене на униформата, както и да се използва при няколко вида якета и ризи, които носят полицаите. Не става ясно как тези лепени номера ще издържат при уличен натиск и дали с тях няма да се злоупотребява от самите ченгета по метода “скъсан пагон”.

Със същата инструкция се готви и нов личен знак за работещите в МВР. Това са сегашните метални значки, които се носят заедно със служебните карти. Знакът ще се изработва от лек метал с бяло покритие и ще е върху кожена подложка. Той ще е с формата на щит и в центъра с изображение на лъв и меч. Номерът на знака ще е пореден и няма да е същият като шестцифрения идентификационен номер. Новата инструкция ще отмени стара от 1996 г., която не е била публикувана.

ДАНС купува черни якета и клинове

Агентите на ДАНС очакват до 29 юли оферти за изработване на 103 черни полушуби (якета) с бродиран надпис “ДАНС” и 206 клина с поларни подплати. Това става ясно от сайта на агенцията, където е обявена обществена поръчка с прогнозна стойност от 60 841,67 лв. В същата цена трябва да влязат 309 черни фланелки с дълги ръкави и още 309 с къси, както и 103 зимни шапки и 103 чифта кожени ръкавици. Униформите ще са необходими при съвместни акции на агентите с полицията, митниците и други служби.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете