Спипаният с проститутки и кокаин британски лорд подаде оставка

Оставка подаде днес зам-председателят на Камарата на лордовете на британския парламент след разпространено видео, от което се вижда, че той смърка наркотици в компания на проститутки.

Скандалното 45-минутно видео бе разпространено от изданието "Сън", в него 65-годишният сър Джон Сюъл е показан гол в лондонското си жилище, където също така смърка кокаин в компания на две проститутки, предава БГНЕС.

Лордът има 4 деца, две от които да осиновени. Той е известен като ключов политически съюзник на бившия премиер Тони Блеър. Негово дело е "Конвенцията на Сюъл", която забранява на парламента да приема закон за Шотландия без одобрението на шотландския парламент.

Шест дни преди вечеринката да бъде заснета на видеото, Сюъл обяви новите пълномощия на Камарата на лордовете, които й позволяват да изключват лордове, нарушаващи кодекса на поведение.

Заради скандалния случай Сюъл може да бъде разследван. Той също трябваше да подаде оставка и от председателския пост на Комитета по привилегиите и поведението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят