Тръмп призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

Путин и Ердоган обещаха да довършат „Турски поток“ до края на 2019 г. Двете страни ще засилят сътрудничеството си за стабилизиране на Сирия

И уискито жертва на Брекзит без сделка Производители предупреждават за оскъпяване на напитката и проблеми с износа й

Русия представи ракетата „нарушител“ на пакта със САЩ 9М729 накара Вашингтон да обяви, че излиза от подписания през 1987 г. договор с Москва

Швейцарският WWF с намеса в държавната политика за туризма „Зелената“ офшорка пробутва на Министерския съвет стар и манипулативен доклад за Пирин. Вместо ски предлагат археологически екскурзии и фото разходки

Висока лавинна опасност през следващите дни, ПСС съветва да бъдем внимателни в планината

Здравето опасно за българските лекари Поне четири са нападенията в спешни центрове последните дни

Ердоган: Развитието на отношенията между Русия и Турция влияе позитивно на регионалната сигурност

Депутатите узакониха проверки на публикации (обзор) Комисията за защита на личните данни има право да влиза в медии и да рови в компютрите на журналистите

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

Нинова покани Ахчиева в телевизията на БСП

3 млн. души губят акциите си от приватизацията АИКБ настояват да се оттегли предложението

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 януари 2019

Българско дружество купи банка в Молдова Холдинг “Доверие” взима 64% от Moldindconbank

GPS координати на всяка къща и блок Доброволно ще казваме религия, етнос и здравно състояние

Троянският манастир не признава НАП

Троянският манастир е зона, в която данъчното законодателство на България не важи, увери се лично репортер на „Труд“, посетил обителта.

„Сивото“ счетоводство започва още на платения паркинг на манастира, където симпатични девойки прибират по левче на кола, а в замяна дават хвърчаща квитанция от името на „Българска патриаршия“.

От 21 юли т.г. всеки билет за паркинг се придружава задължително от касова бележка, издадена от апарат, свързан с НАП. Преди това хвърчащите квитанции с ръчно изписани суми също не бяха позволени – валидни документи бяха отново или касовата бележка, или квитанция и билет с машинно отпечатана сума и поне два защитни елемента в хартията.

Репортер на „Труд“ видя и как служителка на манастира събира суми за кръщене – 70 лева, като отново издава квитанция с ръчно написана сума. Тя заяви, че обителта не разполага с касов апарат и ако някой има претенции, да се обърне към Синодалната палата, тъй като манастирът е на пряко подчинение на синода.

Докато Троянската обител не смята за нужно да спазва данъчното законодателство, Министерският съвет й отпусна 300 000 лева за ремонт. Интересно дали братството ще представи документи на дарителя за израходваната сума, или отново ще ги пише в графата „безотчетни“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.