Разпитват охранители за побой на четирима гурбетчии

Криминалисти от Стражица разследват масов побой край местна дискотека. Кървавият екшън се разиграл около 4,26 часа на разсъмване в неделя.

В полицейското управление бил получен сигнал, че 36-годишен мъж е в безпомощно състояние пред заведението. След минути униформените били алармирани и за втори пребит. Двамата пострадали били откарани в Спешната помощ в Стражица и след преглед- транспортирани във болницата във Велико Търново.

Лекарите констатирали, че 46-годишният пациент е с фрактура на черепа и мозъчен хематом. Той е настанен за лечение в неврохирургичното отделение. Другият потърпевш пък е с комоцио и охлузни рани по тялото. При разследването са установени още двама мъже от Стражица на 31 и 24 години с травми по главите и охлузни рани по телата, които също са в болница.

Пред блюстителите на реда те заявили, че ден преди инцидента се завърнали от гурбет в чужбина и спретнали купон в дискотеката. 46-годишният мъж обаче се спречкал с диджея и той извикал охраната на заведението. Ранените казали още, че гардовете измъкнали най-възрастният от компанията навън и захванали да го бият. Приятелите му се опитали да се намесят, но пристигнали още десетина яки мъже в черни дрехи, които пребили и тях.

В Районното управление в Стражица е започнато досъдебно производство. Изясняването на случая се извършва под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони