Цветанов: ГЕРБ ще работи за разширяване на икономическите отношения с Азербайджан

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с представители на партия „Нов Азербайджан“. В срещата участваха генералният секретар на ПАЧИС и член на политическия съвет на партия „Нов Азербайджан“ Асаф Хаджиев, председателят на Земеделската комисия в парламента на Азербайджан и член на политическия съвет на „Нов Азербайджан“ Елдар Ибрахимов и председателят на Социалната комисия в парламента на Азербайджан Хади Ражабли. По време на разговора Цветан Цветанов заяви, че Азербайджан е стратегически партньор на България, особено в сферата на геополитиката и енергетиката. „Срещата ни беше много полезна, защото набелязахме конкретни стъпки за структуриране на съвместни дейности по конкретни секторни политики, както между ГЕРБ и "Нов Азербайджан", така и между България и Азербайджан. Смятам, че е важно в работен план да формираме допълнителни връзки за постигането на още повече видими резултати в отношенията между нашите две страни“, каза още Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Генералният секретар на ПАЧИС и член на политическия съвет на партия „Нов Азербайджан“ Асаф Хаджиев оцени високо формирането на правителството на Бойко Борисов, въпреки трудната ситуация в България след парламентарните изборите и подчерта, че това може да бъде направено само от една наистина силна партия. Елдар Ибрахимов заяви, че България има специално място в отношенията между ЕС и Азербайджан и че двете страни ще продължат да разширяват възможностите за сътрудничество в сферата на туризма, земеделието и икономиката. Ибрахимов уточни, че Азербайджан дори вече е готов да ни предложи конкретни проекти за засилване на сътрудничеството в сферата на информационните технологии и строителството. Хади Ражабли пък отбеляза, че Азербайджан е готов да почерпи и от опита на България в социалната сферата и политиките по заетостта. По време на срещата двете страни обсъдиха и конкретни стъпки за повишаване на стокообмена между България и Азербайджан.

Делегацията от "Нов Азербейджан" отправи към заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов официална покана делегация на партията да посети Баку. Цветанов прие поканата в знак на готовност подобно посещение да даде нов импулс, не само в междупартийните отношения, но и в икономическите отношения между двете страни. В края на срещата Цветанов благодари на делегацията от името на премиера Бойко Борисов за дарението, което направи Азербайджан за развитието на хълма Трапезица във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят