13 души са задържани преди дербито между „Левски“ и „ЦСКА“

Оставиха в ареста 21-годишния мъж, обвинен в убийството на майка си

​В Словения заловиха 275 кг наркотици, задържани са 9 души

Сайтът на парламента се срина

Берен Саат се скара със свекърва си

Една Деси пролет прави Деси Ламбина изпразни сметките си за благотворителния проект „Магис”

Задържаха трима души за пушене на марихуана пред НС

Адел се раздели със съпруга си

Алла Пугачова бяга от болница, заради Емил Руската Примадона стана на 70

Косово върна в страната над 100 джихадисти и техни семейства от Сирия

Елизабет Шу в комиксова екстраваганца „The Boys” се насочва към тийн аудиторията

Евродепутатът Ева Майдел: Имаме най-добрите икономически показатели в новата история на България

Билков цяр „Разгонен козел” носи потентност Фармацевтка забърква 135 фиторецепти, има дори за рак

Четирима пострадаха при верижна катастрофа край Търново Помляни са 6 коли на пътя Велико Търново – София край с. Ново село

Откриха 59 нелегални мигранти в откраднат български камион в Гърция Платили по 1500 евро на човек, за да бъдат закарани до Солун

Цветанов: ГЕРБ ще работи за разширяване на икономическите отношения с Азербайджан

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с представители на партия „Нов Азербайджан“. В срещата участваха генералният секретар на ПАЧИС и член на политическия съвет на партия „Нов Азербайджан“ Асаф Хаджиев, председателят на Земеделската комисия в парламента на Азербайджан и член на политическия съвет на „Нов Азербайджан“ Елдар Ибрахимов и председателят на Социалната комисия в парламента на Азербайджан Хади Ражабли. По време на разговора Цветан Цветанов заяви, че Азербайджан е стратегически партньор на България, особено в сферата на геополитиката и енергетиката. „Срещата ни беше много полезна, защото набелязахме конкретни стъпки за структуриране на съвместни дейности по конкретни секторни политики, както между ГЕРБ и „Нов Азербайджан“, така и между България и Азербайджан. Смятам, че е важно в работен план да формираме допълнителни връзки за постигането на още повече видими резултати в отношенията между нашите две страни“, каза още Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Генералният секретар на ПАЧИС и член на политическия съвет на партия „Нов Азербайджан“ Асаф Хаджиев оцени високо формирането на правителството на Бойко Борисов, въпреки трудната ситуация в България след парламентарните изборите и подчерта, че това може да бъде направено само от една наистина силна партия. Елдар Ибрахимов заяви, че България има специално място в отношенията между ЕС и Азербайджан и че двете страни ще продължат да разширяват възможностите за сътрудничество в сферата на туризма, земеделието и икономиката. Ибрахимов уточни, че Азербайджан дори вече е готов да ни предложи конкретни проекти за засилване на сътрудничеството в сферата на информационните технологии и строителството. Хади Ражабли пък отбеляза, че Азербайджан е готов да почерпи и от опита на България в социалната сферата и политиките по заетостта. По време на срещата двете страни обсъдиха и конкретни стъпки за повишаване на стокообмена между България и Азербайджан.

Делегацията от „Нов Азербейджан“ отправи към заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов официална покана делегация на партията да посети Баку. Цветанов прие поканата в знак на готовност подобно посещение да даде нов импулс, не само в междупартийните отношения, но и в икономическите отношения между двете страни. В края на срещата Цветанов благодари на делегацията от името на премиера Бойко Борисов за дарението, което направи Азербайджан за развитието на хълма Трапезица във Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.