Преборете жегите с книга на цената на един сладолед

Варненци и всички, решили да прекарат лятната си ваканция в морската ни столица, ще имат възможността да се сдобият с книги на издателство „Труд” на страхотната цена на един сладолед или месечно списание.

От петък, 31 юли до 9 август ще се проведе вече традиционната „Алея на книгата” във Варна. Това лято тя ще изненада всички гости на града с още по-голямо разнообразие от автори и заглавия. Изложението ще се разположи в 16 шатри в пешеходната част на бул. „Сливница” между хотел „Черно море” и Фестивалния комплекс. Освен това за първи път във Варна Асоциация „Българска книга” и Общински фонд „Култура” организират Детски литературен кът. В него ще участват художници, артисти, писатели, аниматори. Всеки ден на открито децата ще четат и слушат откъси от любими детски произведения, ще имат уникалната възможност да участват в различни работилници и игри с любими приказни герои.
За порасналите любители на книгите всяка вечер са предвидени литературни четения и срещи с обичани български писатели на нетрадиционни места и в неформална обстановка.
Книгите с логото на „Труд” ще можете да откриете в шатра № 16. Всички заглавия ще се предлагат най-малко с 20 % отстъпка от коричната цена, а някои ще са на цени от по 2 и 5 лв.
Сред заглавията ще намерите хита на това лято – „Лечителите на България”. Изданието ще ви срещне с най-добрите народни лечители, чакракчии и дипломирани лекари, които използват алтернативни методи на лечение. Ще научите какви болести лекуват и как успяват да преборят дори нелечимите от традиционната медицина. Ще получите полезни съвети за начина си на живот, а тези от вас, които искат да се срещнат лично с някои от тях, ще намерят телефонните им номера.
За доброто прекарване на дамите в горещите летни дни сме приготвили куп романи на Розамунде Пилхер и Лусинда Райли. И двете писателки са добре познати у нас. Най-новото попълнение е романът на Пилхер „Празната къща”. Само на 27 години Вирджиния Кийли вече е преживяла магията на първата любов, от която излиза с разбито сърце. Преминала е през удобен брак, завършил със злощастната смърт на богатия й съпруг. Станала е майка, преди да е излязла от детството. Всичко, което иска сега, е да отведе своите деца – син и дъщеря – в малка изоставена къща в Корнуол и да им помогне да се възстановят след трагедията. Но истинската любов на Вирджиния е там... Очаквайки, надявайки се, молейки се този път да разбере какво е щастието именно в тази „празна къща“.
На читателите на по сериозна литература ще предложим „Световен ред” от Кисинджър, „История на Първата световна война” и „История на Втората световна война” от Базил Лидъл Харт. И за да е още по-голям набора от заглавия, посветени на войната и военното дело, сме приготвили цяла поредица от военни трактати – „Бушидо. Пътят на самурая”, „Изкуството на войната. Древни китайски трактати”, „За войната. Стратегия и тактика на военните действия”, „Владетелят”.
Любителите на кримките пък ще се зарадват на непреходните романи на Чейс.
Не сме забравили и най-малките, които ще могат да се сдобият с красивите томчета от поредицата „Златни детски книги”, които са включени в списъците за лятно четене.
Входът е свободен, а работното време е от 10.00 до 22.00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура