Футболна България се прости с Георги Марков

Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

Община Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги, с което заслужи адмирации от Министерски съвет

Takeaway.com придоби BGmenu

Евродепутати: ЕС не може да наложи въвеждане на регистрираните партньорства в България

Борис Цветков: Абсурдно е да вдигаш двойна китайска стена от небостъргачи между “Дружба” и “Младост”

Почина 17-годишният младеж, който падна от третия етаж на дом за деца в Роман

Анита Мейзер с нова версия пред съда – мъжът й се самоубил, докато купувала яйца Аз съм единствената осъдена за подкуп на думи, каза скандалната миска

Повишен интерес за лов в България на изложението в Залцбург

Общинският съвет в Благоевград отхвърли предложената от БСП временна комисия за ремонта на центъра

Николина Ангелкова се срещна с българи във Вашингтон

Няма инструкции за спиране на бригадите в САЩ

Кметът на Елена получи благодарствена грамота от потомците на Макгахан

Увеличават паралелките с немски език във Варна

Искат екстрадиране на мъж от Златарица, обвинен в изнасилване във Франция Нашенецът е в ареста след като бил обявен за международно издирване

Насекоми нападнаха Варна, започна пръскането срещу тях

На много места във Варна се забелязват дребни бели насекоми. Видът им вече е уточнен и пръскането срещу тях ще започне в сряда, обяви пред “Дарик” д-р Антоанета Тончева, директор на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация (ДДД)”.

Става въпрос за вид цикади, които не крият опасност за здравето на хората, но могат да увредят растителността. Миналата година са били частично разпространени във Варна, докато масовото им размножение това лято се дължи най-вече на влажното и горещо време, обясни д-р Тончева.

Първите сигнали за поява на белите насекоми са от преди 3 седмици. Малките цикади с вид на бeли пухчета са се навъдили първо в района на Летния театър, но популацията им там вече е овладяна. Последният сигнал за малките летящи нашественици е от Цветния квартал.

С обработката срещу насекомите ще се заемат три екипа на „ДДД”. Графикът, по които ще се извършва пръскането, ще се изработи след съгласуване с общинските еколози и постъпилите сигнали. С приоритет ще се обработват детски градини, игрални и спортни площадки.Пръскането ще започне в сряда като ще се извършва призори. Ще окаже ефект и върху популацията на комарите.

Това е вторият за това лято каламитет (епидемия) на насекоми във Варна. Досадните мухи еднодневки, които преди около 3 седмици тормозиха варненци, вече ги няма. Този вид насекоми имат живот от няколко часа до две седмици, откъдето идва и името им.

Тази година във Варна се забелязват по-малко комари, но повече кърлежи, отчете шефът на “ДДД”. Само в края на юни срещи комари са били обработени 270 декара площ. Обработени против кърлежи са над 1300 дка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.