Слънце и до 38 градуса днес, на места може да превали

Преди обяд, на места в северната част от страната облачността ще е значителна и ще има слаби превалявания. Предимно слънчево ще е през деня. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в югоизточните и планинските райони ще има краткотрайни превалявания, на места и ще прегърми. Ще е горещо с максимални температури между 33° и 38°, София 34°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус".

Атмосферното налягане ще се повиши слабо, но ще остане малко по-ниско от средното за юли. Над Черноморието ще е слънчево с временни увеличение на облачността. На отделни места е възможно да има краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб от югоизток. Максимални температури 31°-36°, температура на морската вода 25°-28°. Вълнение на морето 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини