Гърци и румънци са първите туристи по Черноморието ни 12 000 българи ще пътуват до морето за празниците

Близо 20 000 непридружени деца мигранти са регистрирани в ЕС през 2018 г. Най-много са в България и Словения

Възстановиха движението през „Капитан Андреево“ и „Лесово“

Япония разшири търсенето на падналия изтребител F-35

Нов мощен циклон удари Мозамбик

Жертви и над 10 ранени при верижна катастрофа в САЩ (ВИДЕО)

Путин стана доктор хонорис кауза на Пекинския университет

Спряха преминаването през „Капитан Андреево“ и „Лесово“ заради проблеми със системата Пунктовете не обслужваха автомобили час и половина

Руското МВнР: ЕС ще остане най-важният партньор на Русия

Японският император се показа за последен път официално пред публика

Безплатни ваксини на деца поставят в 4 болници в София

Българка продаде картина за €10 000 на човек на Обама Любена Фокс е опозиция на консуматорския свят

1300 мигранти избягаха от център за задържане в Мексико

Валентина Александрова – нежната струна на „Филхармонията и Криско“

Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка

Тийнейджърка иска от Фандъкова да издири гаджето й от морето

Софиянци обърнаха Столична община в отдел „Лична драма” с абсурдни обаждания и сигнали, пише „Монитор“. На спешния телефон на Инспектората 02/987 55 55, който по принцип трябва да приема жалби от будни граждани за пълни с боклук кофи, дупки по улиците и нарушения на обществения ред, валят денонощно сигнали за любовни драми, диви животни или лични проблеми.

Тийнейджърка например е изпратила писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова с молба да намери гаджето й от морето. Девойката изживяла бурен романс по родните курорти с непознатия Ромео, но после младежът оставил грешен телефон и сега момичето нямало как да се свърже с него. „Какъв е начинът да се оженя, къде се прави церемонията и какви са процедурите. Защото докато разбера какви документи ми трябват, ще ми мине меракът”, попитал операторите пък млад мъж.

Друг гражданин се обадил с решение как да се преодолеят задръстванията в София. Вместо иновативна идея обаче той предложил рикши да сменят градския транспорт. Баба от Видин пък пратила на Фандъкова орехи, защото много я харесвала. Сред първите места на най-абсурдни сигнали е този на софиянец, който се обадил да съобщи, че в района на Окръжна болница нямало тоалетна и затова се изпишкал навън.

В късните часове пък на телефона се обадила задъхана дама и попитала: „Намерих бухал, държа го в едната си ръка, а с другата съм на телефона, какво да правя?”. Друга притеснена гражданка звъннала, за да заяви, че е видяла „голямо диво животно с рога” на поляна във Витоша и уточнила, че такова е виждала само по филмите. Друга дама сигнализирала за умиращи пеперуди в мола.

„Добър ден, какво трябва да пише в бележника на децата ми – София-град или София-столица, защото често ми ги връщат заради грешки”, попитала оператора пък ядосана майка на две деца. Телефонът и онлайн платформата често стават обект и на междусъседски войни През миналия месец притеснен мъж пристигнал в районен инспекторат „Възраждане”. Той носел документ, в който някой го задължавал да „изреже всички дървета, клони и храсти, които са на граничната ограда – тип мрежа по цялото протежение на имота”. В съмнителния документ било записано, че при неизпълнение на предписанието човекът подлежи на глоба от 500 до 2000 лв.

„Има няколко канала, по които получаваме сигналите – в оперативния център, деловодството, районните инспекторати и контактния център на Столична община”, обясни шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева. Тя уточни, че само анонимни сигнали не се приемат, но всички останали се обработват и им се отговаря, без значение какъв проблем са засягали. Хората се обаждат, защото нямат към кого да се обърнат, затова и често звънели от други градове в страната, обясниха експертите. В резултат инспекторите са получили и много благодарствени писма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.