Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

Тийнейджърка иска от Фандъкова да издири гаджето й от морето

Софиянци обърнаха Столична община в отдел „Лична драма” с абсурдни обаждания и сигнали, пише “Монитор”. На спешния телефон на Инспектората 02/987 55 55, който по принцип трябва да приема жалби от будни граждани за пълни с боклук кофи, дупки по улиците и нарушения на обществения ред, валят денонощно сигнали за любовни драми, диви животни или лични проблеми.

Тийнейджърка например е изпратила писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова с молба да намери гаджето й от морето. Девойката изживяла бурен романс по родните курорти с непознатия Ромео, но после младежът оставил грешен телефон и сега момичето нямало как да се свърже с него. „Какъв е начинът да се оженя, къде се прави церемонията и какви са процедурите. Защото докато разбера какви документи ми трябват, ще ми мине меракът”, попитал операторите пък млад мъж.

Друг гражданин се обадил с решение как да се преодолеят задръстванията в София. Вместо иновативна идея обаче той предложил рикши да сменят градския транспорт. Баба от Видин пък пратила на Фандъкова орехи, защото много я харесвала. Сред първите места на най-абсурдни сигнали е този на софиянец, който се обадил да съобщи, че в района на Окръжна болница нямало тоалетна и затова се изпишкал навън.

В късните часове пък на телефона се обадила задъхана дама и попитала: „Намерих бухал, държа го в едната си ръка, а с другата съм на телефона, какво да правя?”. Друга притеснена гражданка звъннала, за да заяви, че е видяла „голямо диво животно с рога” на поляна във Витоша и уточнила, че такова е виждала само по филмите. Друга дама сигнализирала за умиращи пеперуди в мола.

„Добър ден, какво трябва да пише в бележника на децата ми – София-град или София-столица, защото често ми ги връщат заради грешки”, попитала оператора пък ядосана майка на две деца. Телефонът и онлайн платформата често стават обект и на междусъседски войни През миналия месец притеснен мъж пристигнал в районен инспекторат „Възраждане”. Той носел документ, в който някой го задължавал да „изреже всички дървета, клони и храсти, които са на граничната ограда – тип мрежа по цялото протежение на имота”. В съмнителния документ било записано, че при неизпълнение на предписанието човекът подлежи на глоба от 500 до 2000 лв.

„Има няколко канала, по които получаваме сигналите – в оперативния център, деловодството, районните инспекторати и контактния център на Столична община”, обясни шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева. Тя уточни, че само анонимни сигнали не се приемат, но всички останали се обработват и им се отговаря, без значение какъв проблем са засягали. Хората се обаждат, защото нямат към кого да се обърнат, затова и често звънели от други градове в страната, обясниха експертите. В резултат инспекторите са получили и много благодарствени писма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете