Свещеник от Банско катастрофира тежко

Свещеникът от Банско отец Костадин Калайджиев пострада при катастрофа с личния си автомобил в съседния град Добринище, съобщи struma.bg. Инцидентът е станал в неделя. Отец Калайджиев се движел по главната улица „Тодор Каблешков“. Свивайки вдясно по посока центъра, не успял да овладее автомобила, излязъл вляво от платното за движение и колата се преобърнала.

Отец Калайджиев е транспортиран в МБАЛ - Разлог, където при прегледа е установено, че е с черепно- мозъчна травма и е оставен за лечение в хирургичното отделение. От отделението вчера съобщиха, че няма опасност за живота му и че е в задоволително общо състояние.

Костадин Калайджиев е един от най-уважаваните свещеници не само в Банско, но и в региона. Той има две деца - син и дъщеря. Служи в църквата "Света Троица" в гр. Банско и е председател на църковното настоятелство на църквата "Св. Атанасий" в село Елешница, община Разлог. Отец Костадин пише стихове и проза, занимава се с дърворезба и иконопис, рисува картини. Няколко пъти е организирал изложби, като първата е през 2007 г. съвместно с неговия ученик Иван Стоянов в Банско.

През 2010 година в Благоевград е и първата му самостоятелна изложба, която се осъществява по покана на Православния информационен център към Неврокопска митрополия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони