Google се отказва от налагането на социалната си мрежа Google+

Google обяви, че се отказва от налагането на създаване на профил в Google+, за да могат да се използват останалите услуги на компанията. Брадли Хоровиц, който е вицепрезидент на Google, обяви решението на интернет гиганта в неговия официален блог.

Хоровиц заявява, че Google е имал ясна цел - да използва Google+ като основна, която да обединява всички услуги на компанията. "Това обаче създаде объркване сред потребителите. Един от най-големите спорове беше с налагането на Google+ в коментарите на YouTube. Решихме, че е време да оправим нещата, не само в YouTube, но за всички услуги на Google. Искаме официално да махнем идеята, че профил в Google+ е необходим за нещо в Google различно от използването на самия Google+", пише Хоровиц, цитиран от Дневник.

Промяната започва да се прилага веднага. Първи ще я видят потребителите на YouTube, които отново ще могат да коментират чрез профилите си и чрез псевдоними. Общо цялата процедура по отделянето на Google+ ще отнеме около година.

Това не означава край на Google+. Платформата "ще се съсредоточи върху това, което прави много добре: да информира милиони хора". Елементи на лпатформата, които не се използват или се обезсмислят след промяната, ще бъдат махнати. На тяхно място ще има нови функции на Google+, които ще целят да подобрят потребителското изживяване, коментира Хоровиц.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини