В Китай разбиха фабрика за фалшиви айфони

Полицията в Пекин е разкрила нелегална фабрика, която е произвела над 41 хил. фашливи айфона, съобщи Ройтерс. Устройствата са на обща стойност над 19 млн. долара.

Фалшификатите се продават предимно в Китай, където Apple се радва на особено голяма популярност. Част от продукцията е била изнесена и за други страни, включително САЩ. Акцията е част от стратегия на китайските власти да изчистят името на страната от славата, че е източник на фалшификати. Освен това регулаторите следят по-строго за спазването на запазените марки и призовават компаниите да кандидатстват за такива за продуктите си.

Акцията срещу фабриката е била проведена през май т. г. и е проведена в сътрудничество с американската полиция, която е открила фалшивите устройства. Фабриката е била в покрайнините на Пекин и е била прикрита като сервиз за електроника. Тя е била ръководена от 43-годишен мъж и 40-годишната му съпруга. Двамата, заедно с още седем души са били арестувани.

Фабриката е била създадена през януари т. г. Тя е имала шест поточни линии и стотици работници. Тяхната работа е била да взимат компонентите от смартфони втора ръка и да ги сглобяват в корпуси на iPhone. По време на акцията са открити и 1400 готови устройства, плюс голям брой аксесоари.

Властите на двете държави отказват повече подробности по темата. Apple също не е излязла с коментар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят