Phytocode – грижа в унисон с естествените механизми на природата

Какво движи една българска фирма към дейност в областта на натуралната козметика? Модната вълна от етикети „био” и „органик” с единствена гаранция безвредност?.......Или дълбокото разбиране, че истински полезният продукт работи едновременно за красотата, здравето и удовлетворението на клиента.

29 години професионален опит, фин усет за баланс и вяра в самовъзстановителните сили на природата са закодирани в натуралната българска козметика Phytocode. Всяка съставка е осмислена, полезна и допълваща останалите в общата им цел - придвижване на кожата към съвършен баланс. В добавка, Ecocert сертификацията на по-голяма част от подбраните суровини гарантира растителния им произход и пълната им безвредност. Резултатът - гама от елегантни продукти с нежно действие и дълготраен ефект. Продукти, които кожата приема като свои.

От създаването си през 2010 г. брандът е представил няколко продуктови линии:

- Rosa Damacsena – продукти за лице и тяло;

- Red Out - продукти за кожа, склонна към зачервяване и розацея,

- Healthy Hair – продукти за коса,

- продукти за лична хигиена, всички детайлно описани във фирмения
сайт www.phytocode.bg.

Растящият брой лоялни клиенти и двете международни отличия :

- 3-то място за серията Red Out в категория „Иновативен натурален продукт” BSB Innovation Award 2013,

- 2-ро място за Подхранващата маска за коса в същата категория BSB Innovation Award 2014* , доказват правотата на избраната посока.

За 5 години на пазара, козметиката Phytocode получи признание не само у нас, но и в Италия, Испания, Ирландия, Китай и Виетнам.

В края на 2014 г. съвместно с още 6 български фирми Phytocode инициират първо по рода си сдружение под името “Bulgaria Beauty”, което отвори собствен магазин за козметика в Санкт Петербург, Русия.

През 2015 г. Phytocode излизат с уникална формула, защитена с патент- Гел за интимна хигиена, съдържащ активна съставка от редки щамове Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus, изолирани от българско кисело мляко. Патентът е съвместен резултат от дългогодишният научен труд на проф. Балтаджиева – признат експерт по технология на млякото и млечнокиселите щамове – и мъдрия подход на Phytocode за грижа в унисон с естествените механизми на природата. Лактобактериите са признат регулатор на локалния имунитет и защита срещу патогенни микроорганизми. Тяхното полезно действие се дължи на синтеза на водороден пероксид, бактериоцини, функционални пептиди, ензими и други биологичноактивни вещества, запазени в активната съставка. Разработен с цел почистване и профилактика, продуктът деликатно балансира микрофлората в интимната зона. Понастоящем е тестван от научни работници в областта на акушерството и гинекологията, давайки заявка за висока ефикасност.

С това Phytocode са една от първите фирми, прилагащи стартиращата тенденция в световен мащаб – използване на пробиотици в козметичните продукти. Последните открития в дерматологията водят до разбирането, че здравето на кожата зависи от количествения и качествен баланс на кожния микробиом. В тази връзка Phytocode развиват нова серия с акцент естествена превенция чрез млечнокисели ферменти, които повлияват кожата посредством комбинация от защитен и противовъзпалителен ефект. Тази тенденция още прохожда, но все по-нарастващият брой научни доказателства обещават да прерасне в направление с трайна следа в индустрията на красотата.

Те ще ви вдъхновят с новаторство, свеж поглед и разчупеност в подхода. Ще ви спечелят с отговорност към ресурса и към потребителя. И ще поставят летвата все по-високо, за да надскочат себе си по пътя на успеха – Phytocode!

*BSB Innovation Prize е престижно международно състезание, на което се награждават последните инновации в областта.на козметиката Патрон е The Consulting and Service Bureau Dr. Riedel e.K. (BSB), основан от Йан Ридел, член на Немското Общество за научна и приложна козметика, член на SEPAWA, независима професионална организация на козметолози, парфюмеристи и химици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве