Дракула живял в свищовска резиденция Проф. Николай Овчаров започва разкопки в местността Калето

Министърът на отбраната на Шри Ланка подаде оставка, заради атентатите

БСП внесе оригинала на записа „Ало, Банов съм” в Апелативна специализирана прокуратура

Арестуваха изнудвачи, искали от емигрант 20 хиляди паунда

Премиерът във Варна: Загубихме две години за „Хемус“ заради отчуждителни процедури

Елена Йончева: България се намира в безспорно авторитарно управление

Байдън кандидат за президент на САЩ

Румяна Арнаудова: Доказателствата сочат, че къщата край Сандански е използвана само от Александър Манолев

Хубчев с оставка, Боби отрича

Справедлива оценка за защитените видове Търси се и лоби за регулиране на хищниците

Секретарят на община Чупрене ще изпълнява временно длъжността кмет

Алмодовар и Джармъш в конкуренция за „Златната палма”

Работата по проекта на Стратегията за детето е спряна по разпореждане на премиера Борисов

Предаде се и последният от петимата осъдени полицаи по делото „Чората”

ВМРО открива предизборната си кампания с концерт на Илия Луков

Phytocode – грижа в унисон с естествените механизми на природата

Какво движи една българска фирма към дейност в областта на натуралната козметика? Модната вълна от етикети „био” и „органик” с единствена гаранция безвредност?…….Или дълбокото разбиране, че истински полезният продукт работи едновременно за красотата, здравето и удовлетворението на клиента.

29 години професионален опит, фин усет за баланс и вяра в самовъзстановителните сили на природата са закодирани в натуралната българска козметика Phytocode. Всяка съставка е осмислена, полезна и допълваща останалите в общата им цел – придвижване на кожата към съвършен баланс. В добавка, Ecocert сертификацията на по-голяма част от подбраните суровини гарантира растителния им произход и пълната им безвредност. Резултатът – гама от елегантни продукти с нежно действие и дълготраен ефект. Продукти, които кожата приема като свои.

От създаването си през 2010 г. брандът е представил няколко продуктови линии:

Rosa Damacsena – продукти за лице и тяло;

Red Out – продукти за кожа, склонна към зачервяване и розацея,

Healthy Hair – продукти за коса,

продукти за лична хигиена, всички детайлно описани във фирмения
сайт www.phytocode.bg.

Растящият брой лоялни клиенти и двете международни отличия :

3-то място за серията Red Out в категория „Иновативен натурален продукт” BSB Innovation Award 2013,

– 2-ро място за Подхранващата маска за коса в същата категория BSB Innovation Award 2014* , доказват правотата на избраната посока.

За 5 години на пазара, козметиката Phytocode получи признание не само у нас, но и в Италия, Испания, Ирландия, Китай и Виетнам.

В края на 2014 г. съвместно с още 6 български фирми Phytocode инициират първо по рода си сдружение под името “Bulgaria Beauty”, което отвори собствен магазин за козметика в Санкт Петербург, Русия.

През 2015 г. Phytocode излизат с уникална формула, защитена с патент- Гел за интимна хигиена, съдържащ активна съставка от редки щамове Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus, изолирани от българско кисело мляко. Патентът е съвместен резултат от дългогодишният научен труд на проф. Балтаджиева – признат експерт по технология на млякото и млечнокиселите щамове – и мъдрия подход на Phytocode за грижа в унисон с естествените механизми на природата. Лактобактериите са признат регулатор на локалния имунитет и защита срещу патогенни микроорганизми. Тяхното полезно действие се дължи на синтеза на водороден пероксид, бактериоцини, функционални пептиди, ензими и други биологичноактивни вещества, запазени в активната съставка. Разработен с цел почистване и профилактика, продуктът деликатно балансира микрофлората в интимната зона. Понастоящем е тестван от научни работници в областта на акушерството и гинекологията, давайки заявка за висока ефикасност.

С това Phytocode са една от първите фирми, прилагащи стартиращата тенденция в световен мащаб – използване на пробиотици в козметичните продукти. Последните открития в дерматологията водят до разбирането, че здравето на кожата зависи от количествения и качествен баланс на кожния микробиом. В тази връзка Phytocode развиват нова серия с акцент естествена превенция чрез млечнокисели ферменти, които повлияват кожата посредством комбинация от защитен и противовъзпалителен ефект. Тази тенденция още прохожда, но все по-нарастващият брой научни доказателства обещават да прерасне в направление с трайна следа в индустрията на красотата.

Те ще ви вдъхновят с новаторство, свеж поглед и разчупеност в подхода. Ще ви спечелят с отговорност към ресурса и към потребителя. И ще поставят летвата все по-високо, за да надскочат себе си по пътя на успеха – Phytocode!

*BSB Innovation Prize е престижно международно състезание, на което се награждават последните инновации в областта.на козметиката Патрон е The Consulting and Service Bureau Dr. Riedel e.K. (BSB), основан от Йан Ридел, член на Немското Общество за научна и приложна козметика, член на SEPAWA, независима професионална организация на козметолози, парфюмеристи и химици.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.