€3001 за треньора на „Ботев“

Заплатата на Ермин Шиляк в „Ботев“ ще е точно 3001 евро. Словенският треньор подписа договор за шест месеца с опция за продължаване с още една година. Целта на едното евро е Шилят да е по-скъпоплатен от всеки футболист в тима. Таванът на заплатите в „Ботев“ е 3000 евро.

„Въпросът с възнаграждението бе последният, който обсъждахме - каза президентът Ангел Палийски. - Желанието на Шиляк и помощника му Санди Сейдиновски е да живеят в хотела на базата в Коматево, за да могат редовно да наблюдават юношеските формации. Вижданията на треньора напълно съвпаднаха с нашите - школа и първи отбор да работят като едно цяло.“

Палийски добави, че словенецът е предпочетен пред петима други треньори. Двама от тях са били българи. На „Ботев“ е предложен специалист, който е водил тим и от Испания. Бил съгласен да свали цената си от 15 хиляди на 11 хиляди евро месечно. Но и тази заплата е прекалено голяма за „Ботев“ в момента.

Дебютът на Шиляк ще е във взривоопасен мач - в събота „канарчетата“ приемат „Локомотив“ (Пд) в люто дерби. „Идвам с големи амбиции да се докажа - каза словенецът. - Аз съм млад треньор и искам да трупам опит. Не се притеснявам от големия мач в събота, сам съм играл в много такива. От отбора искам само бързо да забравят за загубата с 0:6 от „Монтана“.

В екипа на Шиляк остават кондиционният треньор Светослав Гърков и треньорът на вратарите Тихомир Тодоров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ