Изложба разказва за Шумен в парламента

Вижте на кого кой номер се падна на жребия за бюлетината на евровота ГЕРБ взе бюлетина №12, а БСП - №18

Деца сътвориха красота в Благоевград

Учени откриха опасни бактерии в електронните цигари

КПКОНПИ проверява Красимир Каракачанов за недекларирани имоти

Апелативният съд в Търново върна делото „Червеите“ за ново разглеждане от първата инстация

Министър Желязков: Създадена е организация за контрол по време на предстоящите празници

Област Монтана намаля с 2577 души

6 г. затвор за трафикант, удавил шестима иракчани

Министър Нанков: Магистрала „Хемус“ може да бъде готова през 2023 г. През юни започват процедурите за последните 90 км

Поставят прегради срещу самоубийци на две метростанции в София

Чуждестранни студенти с български произход от Медицинския университет в София поставиха проблемите си пред вицепрезидента

497 са случаите на морбили на територията на страната

Прокурори ще проверяват на място 746 къщи за гости, построени с пари от ЕС Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев е открит и разпитан

Фитнес тренировките намаляват риска от Burnout

Гъст дим стресна Русе

Гъст дим и неприятни сладникави миризми стреснаха следобед Русе. Десетки притеснени хора звъняха на тел. 112. Кълбата от пушек се извисяваха най-много в крайбрежната и централната част на града. След няколко часа бялата пелена се разнесе.

Причината е горене на стърнища след жътва в Румъния. Това се виждало с „невъоръжено око от покрива на съседните на инспекцията високи сгради“. Посоката на вятъра запад-югозапад позволявала миризмите да се разнасят. Данните от Автоматичната измервателна станция (АИС) „Възраждане“ са отчели повишени стойности на серен диоксид от 13 до 15 часа, но не са превишени пределно допустимите концентрации.

Неприятните миризми създават усещане за доскомфорт, но не представляват опасност за човешкото здраве, уточниха от РИОСВ. По националното екологично законодателство, изгарянето на следжътвени остатъци нарушава Закона за опазване на околната среда, Закона за почвите и Закона за опазване на земеделските земи. Така се унищожават хумусният слой и полезни макро и микрооргранизми, като се нарушава и структурата на почвата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.