Събуждането на гиганта Серия А

На 18 август 2018 да почерпят

Григор Димитров загуби доиграването на мача от трети кръг срещу Новак Джокович в Синсинати

МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при тежкото наводнение в Южна Индия

СПИН мори мъжете 6 пъти повече от жените у нас Новорегистрирани са 139 представители на силния пол срещу 22 на нежния

Бербатов е сензационна опция за „Юнайтед“

Мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа във Варна

„Лудогорец“ губи вратар за дербито

Германия отваря вратите за чужденци Бежанците не отговарят на нуждите на Берлин

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Пиян пациент опря ножица в гърлото на медицинска сестра в Търново Ръководството на областната болница сезира прокуратурата

САЩ изтеглят 200 милиона долара от стабилизационния фонд за Сирия

Ангела Меркел очаква сложни разговори с руския президент утре в Берлин

Оръжеен бос фалирал „Олимпик“ В Испания развивали дейност без лиценз

Организация на движението за рехабилитация на уличен канал по бул. “Арсеналски“

Техническият университет си избра преподавател, но отказва да го назначи

Техническият университет отказа да назначи на работа свой преподавател и сега не е ясно кой и дали ще изпитва след септември близо 150 студенти от факултета по компютърни системи и управление. Без никакви мотиви новият ректор на ТУ проф. Георги Михов отказва да назначи във факултета доцента по право Чавдар Стоянов, който до момента работи на граждански договор. Стоянов се явява на конкурс за главен асистент и на 16 юни го печели. По закон вузът трябва да сключи договор с него до 1 месец.

Зам.-ректорът на висшето училище проф. Веско Панов, на когото са възложени трудовоправните отношения, слага резолюция „да“ на заявлението на Стоянов да работи на половин щат и с половин заплата във вуза. Доцентът работи на основен трудов договор в Софийския университет в правния факултет. От „Човешки ресурси“ на ТУ обаче отказват да му подпишат документите с мотива, че трябва да работи само за тях. Както Законът за развитие на академичния състав, така и Кодексът на труда позволят на Стоянов да преподава на половин щат. За всеки случай доцентът пита Инспекцията по труда, откъдето получава отговор, че има право съгласно разпоредбите на чл. 111 на КТ. Това обаче не се приема от университета и съгласно писмо, подписано от ректора проф. Михов, от Стоянов се иска да работи на пълен щат и за неопределено време (конкурсът не е предвиждал подобна клауза. „Не разбирам защо се появи този безумен казус. Явих се на конкурс, спечелих и не ме назначават, а имам изпити. Но не мога да ги проведа, защото гражданският ми договор е изтекъл, а нов нямам“, каза доц. Стоянов.

„Имаме над 500 души, назначени след конкурс, и не сме имали проблем с никого. Спазваме закона и няма причина да не го прилагаме и към колегата Стоянов“, каза зам.-ректорът проф. Панов. Според него всеки имал право при несъгласие да си потърси правата и по друг ред. Стоянов вече е завел жалба в съда срещу висшето училище. Съдът е насрочил делото за края на септември.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.