Блокират "Руски паметник" за 20 дни

От 29 юли, превозните средства няма да имат достъп до площад “Руски паметник” в София. Движението е спряно до 17 август, когато трябва да приключи ремонтът, каза зам.-кметът Любомир Христов, който провери работата на майсторите вчера. Забраната се отнася за влизането по бул. “Ген. Скобелев” между ул. “Владайска” и ул. “Лайош Кошут”, както и по бул. “Македония” до ул. “20-и април”. Коли няма да могат да влизат и по централното платно на бул. “Ген. Тотлебен” от бул. “Пенчо Славейков”. Ограниченията по локалите на бул. “Ген. Тотлебен” започват от ул. “Шандор Петьофи” и от ул. “Йорданка Филаретова” (виж картата). В затворения район ще влизат само линейки и пожарни.

Шофьорите, които пътуват от центъра към кв. “Княжево”, могат да използват бул. “Стамболийски”, “Тодор Александров”, “Сливница” или “България”. Това обаче със сигурност ще натовари трафика там.

Маршрутът на трамвай №5 се скъсява от кв. “Княжево” до обръщалото в жк “Бъкстон”. След това пътниците към центъра трябва да го сменят с автобус със същия номер. Той се движи от площад “Знаме на мира”, по ул. “Ал. Пушкин”, по бул. “Цар Борис III”, завива надясно по бул. “П. Славейков”, стига до бул. “Кн. Мария Луиза”, и после се връща до пл. “Знаме на мира”.

Променя се маршрутът и на автобус №74, който след кръстовището на бул. “Цар Борис III” и бул. “Акад. Иван Гешов” продължава по бул. “Акад. Иван Гешов” за Централна гара. Автобус 260 след кръстовището на бул. “Цар Борис III” и бул. “П. Славейков” завива надясно по бул. “П. Славейков” и обръща към кв. “Горна баня” на бул. “Акад. Иван Гешов”.

Ремонтът ще продължи до септември. Вече е изграден водопроводът, подменя се и канализацията. Майсторите работят и по полагането на т.нар. зелени релси, което ще намали шума от трамвая. По локалните платна ще има паважна настилка, а по “активните” улици - асфалт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини