Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Гръцкото посолство у нас: Вижте колко сме помагали на България

Гърция е страната, която с бизнес и инвестиции на стойност 2,5 млрд евро допринесе за откриването на над 70 000 работни места в България. Констатацията бе направена от гръцкото посолство, пише “Български новини”. От посолството припомнят, че Гърция е финансирала купуването на медицинско оборудване на стойност 2 032 943,36 евро за три онкологични клиники в градовете Кърджали, Враца и Смолян.

В прессъобщението се отбелязва, че Гърция, в рамките на Гръцкия план за икономическо възстановяване на Балканите, е предоставила 11 013 181,40 евро за частни инвестиции в производството и в малки проекти. Посолството припомня, че Гърция е подкрепила твърдо справедливото приемане на България в Европейския съюз, помогнали на община София, предоставяйки й 65 000 $ по програмата на UNDP “Красива София”, дарила 27 000 $ на община Пловдив за разкрасяването на града и построяването на паметник.

Освен това в България учат 2 500 гръцки студенти в български университети, а с гръцка помощ била построена част от супермодерната магистрала “Тракия”, се казва в прессъобщение на посолството. Само преди дни премиерът Бойко Борисов нарече гръцкия народ братски и добри съседи, но изрази възмущение от управлението на Сириза.

Той призова депутатите в парламента да подкрепят помощта от ЕС за Гърция. “Ще бъде непочтено спрямо съседите, ако България не подкрепи плана. Нашите съседи, ако имат доблест, да излязат и да се извинят за обидите, които изпратиха към нас в своите политически популистки оценки и вече ясно за всички, обричащи Гърция на тежка криза”, категоричен бе премиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете