Депутат: Президентът може да сезира Конституционния съд за референдума

“Президентът може да сезира Конституционния съд за референдума. Той може да попита дали Народното събрание законно е редуцирало въпросите”. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Петър Славов в “Добро утро, България” по TV7. Той поясни, че гласовете на РБ в случая не са били с особена тежест, а главната роля за отхвърляне на въпросите за референдума се падала на ГЕРБ.

Славов не каза как ще се държат депутатите от блока днес при гласуването за подуправители на БНБ, но каза, че ясно ще заявят, че не са съгласни подуправител в “Банков надзор” да стане сегашният управител на управление “Банково” Димитър Костов. “Ние ще изложим мотивите си за това. Освен това смятаме, че трябва да има методика при определяне на заплатите на ръководството на националната банка. Гуверньорът на БНБ не носи по-голяма отговорност от председателя на Народното събрание, министър-председателя или президента”, каза Славов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.