Катастрофа на пътя между село Церово и Благоевград взе една жертва

Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Димитър Радев:Избирането на подуправители ще осигури предсказуемост

Всеки от кандидатите за подуправители на БНБ е експерт с безупречна репутация. Това заяви управителят на БНБ Димитър Радев, съобщи БГНЕС.

Всеки ден подуправителите на БНБ взимат важни решения и носят отговорност. Тримата кандидати са професионалисти. Избирането им ще осигури предсказуемост на БНБ в изпълняването на функциите на Централната банка”, увери Димитър Радев.

Той представи поотделно и тримата кандидати за негови заместници. Радев предлага Димитър Иванов Костов за кандидат за подуправител – ръководител на управление “Банков надзор”, Калин Димитров Христов за кандидат за подуправител – ръководител на управление “Емисионно” и Нина Иванова Стоянова за кандидат за подуправител – ръководител на управление “Банково” на Българската народна банка.

“Изборът на ръководител на управление “Банков надзор” е от изключително значение. Димитър Костов е много уважаван специалист, добре познат. Той е сред най-високо квалифицираните банкови специалисти в България. Костов познава отлично работата на “Банковия надзор”, каза Радев.

За Калин Христов той подчерта, че го предлага за нов мандат, поради безспорните му професионални качества. “Той е добре познат сред банковата общност. Защитавал е успешно интересите на БНБ и България. Христов е доказал своите качества във времето”, добави управителят на БНБ.

За Нина Стоянова, кандидат за ръководител на управление “Банково”, Радев обясни, че тя е главен юрист на БНБ от 2007 г. досега. “Стоянова познава отлично всички направления в дейността на БНБ. Тя е много уважаван специалист, добре познаван в банковите среди”, заяви още Радев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.