Бивш пожарникар прегазил младия футболист в Селановци

Момче на 17 години от оряховското село Селановци загина при нелеп инцидент в понеделник вечерта в селото. Кристофър Петров излязъл, за да се види със свой приятел на по кафе. С мотора си отишъл, за да го изчака пред дома му. Паркирал и зачакал докато приятелят му излезе. В този момент бил пометен от лек автомобил „Мерцедес“, управляван от пияния Валентин В. и издъхнал на място. Ударът бил толкова силен, че моторът буквално се врязал в колата, която го завлекла на 100 м по улицата.

„Конкурент“ научи, че починалият при инцидента е футболист на местния клуб Дунав 98, симпатизирал на Реал Мадрид. В Селановци са потресени от трагедията. Хората разказват, че Кристофър бил изключително добро и лъчезарно момче. Ритал заедно с мъжкия състав на Дунав 98 и с юношите старша възраст. За шофьора в селото се знае, че е бивш пожарникар, а бащата на починалото момче е бил негов колега – работел като полицай в системата на МВР, но наскоро се пенсионирал. Тестът с дрегер отчел 1.68 промила в издишания въздух на Валентин В. От полицията са категорични, че употребата на алкохол и несъобразената скорост, с която хвърчал „Мерцедес“-ът са причина за инцидента. За случая е уведомена Окръжната прокуратура във Враца.

Междувременно стана ясно, че погребението на Кристофър се отлага, съобщи tribali.info. Причината е, че в момента тялото на прегазения Крис е в „Съдебна медицина“ във Враца, а майка му все още не се е прибрала от чужбина, разказа кметицата на село Селановци Росица Койнова. И тя, както всички в селото, не може да се съвземе от голямата трагедия.

Кристофър, който приятелите наричат Джинката, загина в понеделник вечерта, след като беше блъснат от пиян шофьор с „Мерцедес“. Крис бил спрял с мотопеда си вдясно на платното, когато мощното возило го помело. Момчето загинало на място. От полицията са категорични, че тийнейджърът е спрял по правилата и вината за инцидента е на шофьора на автомобила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони