“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Георги Костов: 5000 дка площи са опожарени от началото на годината

„По наши данни само от началото на годината в страната са възникнали 133 горски пожара, които вече са засегнали около 5000 дка площ.“ Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов в Брезово. Той посочи, че за същия период на миналата година пожарите са били 124, като общо за 2014 г. те са 151, съобщиха от земеделското министерство.

„Призовавам всички граждани да пазят гората от пожари и да съблюдават правилата за пожарна безопасност“, каза още Костов и призова хората в случай на съмнение за неугасени добре или за огнища възникнали в близост до горски масиви, да подават сигнал на телефон 112 или директно на компетентния орган.

Зам.-министър Костов увери, че горските предприятия и Изпълнителната агенция по горите имат техническа готовност за реакция при пожар. „Ние работим и за подобряване на превантивните мерки, като се изграждат много нови съоръжения за контрол, но въпреки това човешката бдителност и отговорност са най-важни за този силно пожароопасен сезон“, каза Костов. Той съобщи, че основната причина за горските пожари е човешката небрежност и нехайство и затова личната отговорност и отношение на всеки е много важна.

Зам.-министърът подчерта, че само до момента щетите по справянето с горския пожар в Рила възлизат приблизително на 350 000,00 лева, като тук не се отчитат щетите от погубената дървесина, местообитания и намалено противоерозионно въздействие на засегнатите терени. Тази сутрин имаме отново постъпила информация на телефон 112 за нов пожар в Хасковска област в близост до Харманли.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете