Супер омега план, за да се почувствате различно

Фобията от мазнини. Предразсъдъците. Омразните групи мазнини.

Днес модерното общество страда от страх или, както някои ще го нарекат, от явна и чиста омраза към мазнината. Разбира се, знаем, че погрешните мазнини ще ви карат да напълнявате, запушват артериите ви и предизвикват туморни образувания. Знаем също обаче, че съвсем малка част от мазнините са убийци. Повечето хора в дествителност са информирани погрешно и мразят всички мазнини. Ако искате да постигнете своето оптимално здраве, можете да се възползвате от Супер омега плана и като начало да започнете да консумирате правилните мазнини, каквото е например маслото от ленено семе.

Добрите мазнини срещу лошите мазнини

Можете да консумирате мазнини. Можете да консумирате много мазнини. Но ключовото умение за поддръжка на тялото и ума ви в състояние на оптимално здраве е да се научите да различавате добрите от лошите мазнини. В Гърция типичната храна се състои от 40 процента мазнини (същия процент, както в САЩ или Европа), но значително малък процент от гърците имат рак на простатата и на гърдата. Така че, не мазнината сама по себе си е враг, а по-скоро типът мазнина, която консумираме. Гръцката храна е богата на Омега-3 и мононенаситени (Омега-9) мастни киселини. Това са добрите мазнини, които за съжаление вече не получаваме в достатъчно количество от нашата храна. Всъщност, както споменава Майкъл Мъри, доктор природолечител, „ Повечето хора са намалили консумацията си на естествени, неподправени есенциални мастни киселини и драстично са увеличили консумацията на рафинирани и подправени мазнини и масла.”

Мазнини, които убиват!

Тревожно научно изследване показва, че излишни количества наситени мазнини и транс-мастни киселини (произведени изкуствено молекули, създадени от хидрогетирането на растителни мазнини) са убийци, които повишават риска от заболявания на сърцето, тумор, диабет и други свързани с възрастта заболявания. Тези лоши мазнини се намират в говеждото месо, млечните продукти, маргарина, печените продукти и други обработени храни.

От друга страна, ако прибавите само няколко грама масло от ленено семе в дневната ви храна, тогава ще увеличите значително „здравите” години от вашия живот.
Лененото масло би могло да бъде една от най-добрите пълноценни храни, добавяни към диетата ви. Това е точната мазнина в точното време, погледнато исторически. Време, когато нашите храни са изчерпани откъм Омега-3 мастни киселини.

Няколко грама ленено масло на ден

Хипократ е казал да оставим храната да бъде нашето лекарство. И в най-пълна сила това важи за лена. Ленът е най-перфектната природна мазнина, която можем да включим в диетата си.

Прясното и студено пресовано ленено масло, което предлагаме на вниманието ви, е от органично отгледани и не генетично третирани ленени семена – без каквито и да било замърсители и химикали и богато на Омега-3 мастни киселини.
Увеличаващите се доказателства от молекулярни и биологични експерименти на клетъчно ниво, както и клиничните проби, говорят за това, че Омега-3 мастните киселини потенциално са свързани с благотворно влияние при сърдечносъдови заболявания, тумор, остеопороза и симптоми на менопаузата. Тези потенциални ползи за здравето са в съответствие с епидемиологични данни, показващи, че нивото на различни болести на сърцето, различни видове тумори, остеопорозни фрактури и симптоми на менопаузата е по-ниско при хора, които консумират растително-базирани храни, богати на Омега-3 мастни киселини. Истината е, че повечето от нас биха имали съществена полза от органичния лен.

Ленено масло Barlean’s

100% студено пресовано нерафинирано и нефилтрирано, извлечено от подбрани сортове органични семена от лен, отглеждани в екологично чисти райони на Америка.

Най-продаваният Омега-3 продукт в САЩ!

Product of U.S.A.

www.barleansbg.com

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве