Технически проблем спънал референдума

Повреда в пултовете за гласуване на депутатите допринесла за свиването на референдума за изборните правила, предложен от президента Росен Плевнелиев, само на един-единствен въпрос - за въвеждането на електронното гласуване. Няколко избраници от ГЕРБ не успели да гласуват да остане и въпросът за задължителното гласуване заради технически проблем. Това обяви Десислава Атанасова пред Нова телевизия вчера.

Във вторник 79 депутати от ГЕРБ участваха в гласуването на първия въпрос за референдума - за въвеждане на мажоритарния вот за депутати, и го подкрепиха, но в крайна сметка той не мина, тъй като нямаше подкрепата нито на Реформаторския блок, нито на Патриотичния фронт. Минути по-късно в залата гласуваха само 55 народни представители от партията мандатоносител, заради което въпросът за задължителния вот отпадна. „За” бяха и ПФ.

Проверка на „Труд” в справките на парламента показа, че депутатите от ГЕРБ участвали в първото, но не и във второто гласуване са Александър Ненков, Анна Александрова, Валентин Радев, Валентин Николов,Галя Захариева, Джема Грозданова, Даниела Савеклиева, Димитър Танев, Дончо Баксанов, Евгени Стоев, Ирена Коцева, Кирил Калфин, Кирил Котев, Корнелия Маринова, Любомир Христов, Милена Дамянова, Нели Петкова, Павел Христов, Петя Аврамова, Ралица Ангелова, Руслан Тошев, Снежана Дукова, Стефан Дедев и Теодора Георгиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини