5 коктейла, които помагат в борбата с килограмите

Чернодробни проблеми мъчат всеки трети 60% рядко или никога не са се изследвали

Военнослужещи унищожиха невзривена гранатa, намерена в Благоевград

Къде е „Метростанция „Любов”

МВнР отправи предупреждение към българите в Северна Ирландия

Камарата на строителите призова Елена Йончева да докаже обвиненията си с конкретни факти

Румен Радев: Жалките опити да бъда въвлечен в имотните далавери на властта само ме амбицират

Раздор в управляващата коалиция в Италия Крайнодясната „Лига” заплашвала да свали правителството заради корупционен скандал

Австрийските власти поискаха компенсации от „Фолксваген“

Два ключа ще пазят офертите в онлайн обществените поръчки Системата стартира от 1 ноември

Министър Вълчев: Едно от най-значимите ни предизвикателства е включването на всяко дете в образованието

Валентин Златев с по-висок пост в „Лукойл“

Порошенко и Зеленски си разменяха въпроси и обвинения на дебат в Киев

Вучич организира митинг в своя подкрепа

Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците (обзор)

Бойко Борисов: Колегите от РБ да се научат, че работата им в парламента е да си седят на столовете

Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

На въпрос какво ще се случи, ако Конституционния съд реши, че за промените е необходимо Велико Народно събрание или откаже произнасяне поради недопустимост, премиерът отговори: „Как мога аз да коментирам Конституционния съд? Какво да се случи? Въпросът не е към мен“. „Ако кажа каквото и да е след един час ще кажете, че Борисов се меси в работата на Конституционния съд“, допълни той.

Във връзка с това дали президентът е бил бламиран, след като депутатите отхвърлиха два от трите въпросa за референдум, премиерът заяви: „Крайно разочарован съм, защото бяхме за трите въпроса. Единствената партия с най-много депутати, с най-много гласове е ГЕРБ“. „Няма друга партия, която да е гласувала. Ако бяха другите партии целите, нямаше да се случи това, което стана в парламента. По време на здравната реформа Реформаторския блок едва събраха 4-5 депутати, вчера на реформата на Калфин – 10 души“, обясни Борисов. „Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете. Когато си планират пътуванията да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са във залата. Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата, виждате какво се получава вечер. Изведнъж ГЕРБ е виновна за всичко“, допълни премиерът.

Подкрепяхме президента с всички сили за референдума, за съжаление партньорите – не, каза още Борисов.

„За ГЕРБ беше идеално да се приеме мажоритарният вот. Ние сме мажоритарна пария. За мен са гласували само мажоритарно. 55 души от ГЕРБ, другите по 5, по 6, по 10, по 3, по 2 и изведнъж претенции все едно са 240. ГЕРБ си е свършил цялата работа и си е изпълнил ангажимента“, обясни премиерът Борисов. Той посочи, че най-важната точка в този референдум, която е устройвала ГЕРБ в била мажоритарния вот.

„Електронното гласуване е изключително важно. Съжалявам, че другите партии не подкрепиха предложението на президента. Нямам укор към депутатите от ГЕРБ, защото над 55 човека бяха там, другите с по една десета, една втора от депутатите, които са били на ГЕРБ в зала. Оказва се, че партията, която най-много е подкрепила референдума в същото време е най-виновна. Защо?“, попита министър-председателят. „Подкрепяхме президента с всички сили, за съжаление партньорите не го. Договорки не сме правили с никой. Готов съм и трите въпроса веднага да ги подкрепя с две ръце, защото са и добре, а и чисто партийно говоря изцяло устройват ГЕРБ“, каза още Бойко Борисов.

„Просто вече нашите депутати започнаха да се дразнят на партньорите за това, че публично само чуваме претенции в същото време в залата ги няма, на комисии също. Ще си седнат малко на столовете и ще работят. Много е лесно да се правиш на голям демократ. Реформите – какво се оказа, първата реформа е на вицепремиерът Ивайло Калфин и те не я и подкрепиха. Направихме я по-плавана, но мина и стана“, заяви премиерът Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.