“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Борисов: Днес ще отпуснем 3,8 млн. лв. за сградата на Софийска районна прокуратура и Софийски районен съд

Днес ще отпуснем необходимите 3,8 млн.лв. за довършване на сградата на Софийска районна прокуратура и Софийски районен съд. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след обиколка на сградата на бул. “Скобелев” 23, в която ще се намират Софийска районна прокуратура и Софийски районен съд,.

“11 млн. лв. дадохме преди няколко месеца. Вече няколко плочи в голямата зала са направени, като в нея ще има общо 35 зали. Какво се установи днес – тъй като е правено през пръсти, много от нещата трябва да се махнат”, обясни премиерът. Той посочи, че настилката в двора на сградата трябва да бъде подменена, стъклопакетите са компрометирани и няма изолация, което означава, че няма и енергийна ефективност. “Взехме решение с министъра на правосъдието, главния прокурор и кмета на Столична община да чуем още веднъж магистратите колко им е нужно и важно. А то е много важно, защото Софийски районен съд и прокуратурата работят в отвратителни условия”, уточни премиерът.

Министърът на правосъдието Христо Иванов посочи, че ако всичко върви добре и по план, е възможно сградата да започне да функционира след една година.

“Взехме решение с финансовият министър Владислав Горанов и министърът на правосъдието Христо Иванов, достатъчно представителна част от кабинета сме, на подпис да пуснем тези 3,8 млн. днес, за да може да края на годината, месец декември, да се подмени всичко, което е необходимо – стъклопакети, изолация, зали, кабинети. Паралелно с това Христо Иванов ще предложи на ВСС да пуснат двете обществени поръчки за обзавеждане и оборудване, а ние в приемането на новия бюджет през октомври ще им дадем тези пари”, посочи Борисов.

“Ако приемем, че някъде март – април всичко е готово, ще понатиснем за май-юни, най-късно юли Софийска районна прокуратура и Софийска градска прокуратура да са преместени”, посочи премиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете