Прибраха варненец, набирал девойки от бедни села, за да ги продава край морето

Двама криминално проявени мъже, единият от които 41-годишен варненец, са задържани за сводничество при спецоперация на бургаски криминалисти. Те набирали момичета за компаньонки от вътрешността и ги настанявали в квартири в Бургас, информират от МВР.

Акцията е проведена със съдействието на служители от Специализираните полицейски сили и Базовата научно-техническа лаборатория при областната дирекция и на бургаското Пето РУ, под наблюдението на прокуратурата, пише Дарик.

В хода на проведеното разследване е констатирано, че мъжете набирали момичета от вътрешността на страната, като директно им заявявали, че ще работят като компаньонки. Според първоначалните данни, уговорката била парите, получавани от предоставяните сексуални услуги, да се делят по равно. За стандартни услуги тарифата била твърда - 100 лева за час, с екстрите цената се покачвала до 500 лева за цяла нощ. Възрастта на момичета варирала между 23 и 25 години. Те били настанявани в частни квартири в централна градска част на Бургас. Компаньонките посещавали адреси на клиенти или ги посрещали на собствен терен. При необходимост били използвани личните автомобили на задържаните мъже или таксиметрови шофьори, приближени до тях.

Задържаните са 26-годишен жител на старозагорското село Меричлери и 41-годишен варненец, криминално проявени и осъждани. По първоначални данни, те осъществявали престъпната си дейност от октомври м.г.

В хода на специализираната полицейска операция са разпитани множество свидетели, извършени са претърсвания на автомобили и квартири, от които са иззети веществени доказателства.

Двамата задържани мъже са привлечени в качеството си на обвиняеми за вътрешен трафик, като на единия е наложена 72-часова мярка за задържане, а на другия - „парична гаранция" в размер на 4000 лева.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони