Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Въвеждаме еврото от лятото на 2022 г. Трябва да престоим в ERM II поне 3 години, каза Валдис Домбровскис

БЕХ трябва да се разбере с ЕК за пазара на газ

Близо 21 хил. лв. глоба за коневъда, изоставил стадото си от около 70 коне в Осоговския балкан

Гласуват за д-р Дечо Дечев в петък

Събрани са над 220 хил. подписа за референдум срещу приемане на еврото Според организаторите от партия "Възраждане" няма законова пречка за допитване

Русев задейства план „нов треньор“

Корнелия Нинова: Днес е ден за поклон и благодарност – 181 години от рождението на Васил Левски

Посланикът на държавата Израел: Нашата болка е за всички жертви

Тошо Тошев за спирането на „Преса“: Няма да коментирам нито днес, нито утре

„Няма да коментирам нито днес, нито утре“ – това заяви главният редактор на вестник „Преса“ Тошо Тошев по повод информацията на ПИК, че изданието спира да излиза от утре поради фалит.

Днес журналистите щели да бъдат уведомени за това официално. Предишният ден в редакцията били извикани кореспондентите от страната, за да издадат служебната техника, научи „24 часа“.

Опитахме да се свържем с бизнес партньора на г-н Тошев и главен редактор на списание „Тема“ – г-н Валери Запрянов, но той не отговори на повикването ни по телефона.

Слуховете за сериозни финансови проблеми на „Преса“ вървят отдавна, но и до момента няма официална информация от дружеството дали това е така и наистина ли спира вестникът.

На 10 юли беше съобщено, че дружеството, издател на вестник „Преса“ и списания „Тема“ – „Обединени свободни медии“ АД има нов собственик. От съобщение на страницата за бизнес новини във вестника стана ясно, че акционерите Тошо Тошев и Валери Запрянов са прехвърлили акциите си на „Интегрирани пътни системи“ АД.

Вярна е информацията, че печатното издание „Преса“ е натрупало сериозен дълг за ползвани печатни услуги и хартия.

Слухове, частично потвърдени от журналисти от „Преса“, се носят и за бъдещето на марката. Според някои тя ще продължи да се развива онлайн чрез сайта на вестника presa.bg. По неофициална информация онлайн изданието ще се ръководи от Валерия Велева, която сега е първи заместник-главен редактор на вестник „Преса“.

В момента и сайтът та вестника на адрес presa.bg e изчезнал и излиза надпис, че е „в процес на техническа профилактика и временно не е достъпен“.

Според друга версия за бъдещето на „Преса“ е възможно той да продължи да излиза, но като седмичник – на мястото на седмичното списание „Тема“, чиято съдба е също неясна.

Трета версия предвижда превръщането на „Преса“ в център за анализи и прогнози, които ще се подготвят от журналисти на изданието по различни теми.

Очаквайте подробности

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.