Реформаторите заложиха на застраховател за кмет на Търново

Реформаторският блок заложи на застрахователния бос и дългогодишен общински съветник от СДС Мирослав Трифонов и го издигна за кандидат-кмет на Велико Търново.
"Никога до сега не съм носил такава тежка отговорност и нямам намерение да хвърлям доверението на вятъра. Не съм съгласен с отрежданото ни място на политическа патерица на ГЕРБ. Посланието на кампанията ни е "Компетентно и открито управление", заяви Мирослав Трифонов.

Той обяви, че в момента редят листата за общински съветници, в която ще бъдат включени 37 образовани и уважавани хора. "В момента изготвяме нова програма с ясна стратегия за развитието на града за години напред, а не всичко да се върши стихийно. Ще водим позитивна кампания без черен пиар, но няма да спестяваме пропуските и грешките на досегашното управление", категоричен е 48-годишният Мирослав Трифонов.

По думите му сред приоритетите му ще са инфраструктурата, рушащите се сгради в старинната част на града, привличане на инвестиции, развитието на туризма. "Данъците и таксите сега са сред най-високите в страната и тормозят бизнеса и населението на старата столица", подчерта Трифонов.

Бизнесменът Цветан Цветанов, който преди години бе кандидат за кмет на болярския град от ГЕРБ и депутат от РЗС обяви:

"Сред Реформаторите открих пристън за убежденията си, но не търся трамплин за амбициите си. Ако ме включат в листата, нека това да е последното място. Напоследък все по-често мисля със сърцето си и след това с главата си. Искам да дам знак на търновци, че РБ поема реални ангажименти и ги изпълнява", коментира Цветанов като представител на Гражданския комитет към Реформаторския блок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони