Общинари подкрепиха 60 семейства ужилени от имотната мафия в Търново

Общинският съвет във Велико Търново подкрепи 60 семейства, ужилени от строителен предприемач. Местният парламент даде съгласие потърпевшите да надстроят многострадалната си кооперация на ул. "Димитър Буйнозов" с два етажа, за да може да продават и със средствата да довършат недостроените си жилища.

Сагата е от 2006 г, когато фирма "Булмекс" се захванала да гради блок. Апартаментите били изтъргувани на зелено. Сред купувачите има инженери, лекари, бизнесмени. Кооперацията получила акт 14 и тогава внезапно строителите започват да се крият, да не си вдигат телефоните, се изнесли от офиса.

Клиентите им разбрали, че фирмата е обявена в несъстоятелност, а пред вратата и има опашка от кредитори. Част от апартаментите пък се оказали препродадени и запорирани.

"Ние се обединихме и решихме да намерим изход от ситуацията. Единственото решение за нас е да получим разрешение да се надстроят още два етажа и да се продадат, за да може блокът да бъде завършен. Зад тези недовършени жилища стоят много човешки съдби. През тези години един човек почина, двама получиха инфаркт, а едно семейство се разведе", заяви на сесията пред общинските съветници Мила Милчева, представител на етажната собственост на блока.

С 29 гласа "за" съветниците дадоха съгласие на пострадалите хора. Против гласува съветничката от БСП Лидия Прокопова, която се мотивира, че само при обяснение на отрицателен вот можела да си каже мнението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони